Fındık Lisanslı Depoculuğunda hükümetten önemli karar

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, 2 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan “Fındık Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” çerçevesinde yapılan açıklamasında, fındık lisanslı depo tesislerinin kuruluş şartlarında önemli bir değişiklik olduğunu belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2023

Fındık Lisanslı Depoculuğunda hükümetten önemli karar

Bölük, daha önceki “Fındık Lisanslı Depo Çalıştayı”nda ortaya çıkan 10 Bin Ton kapasite istenmesi şartının, asgari kapasitenin 5 Bin Ton’a çekilmesinin, fındık lisanslı depolarının daha yaygınlaşmasına ve taban yayılmasına katkı sağlayacağını ifade ederek bu değişiklikle sektördeki girişimcilerin daha hızlı bir şekilde yatırımlarına başlamasını beklediklerini vurguladı.

Bölük, yapılan tebliğ değişikliğiyle fındık lisanslı depolarının kuruluşunun ve yaygınlaşmasının hızlanacağına olan inancını dile getirdi. Bu değişikliğin, lisanslı depoculuk sisteminin piyasadaki arz ve talep dengesine olumlu katkılar sağlayarak fındıktaki emanet sistemindeki sorunları azaltacağını ve piyasa derinliğini artıracağını düşündüğünü belirtti.

Ayrıca, fındık lisanslı depoculuğunun Türk fındığı için en uygun sistem olduğunu vurgulayan Bölük, bu sistemin ülkemizin dış piyasalardaki liderliğini güçlendireceğini ve rekabet avantajı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Bölük, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başer, Lisanslı Depo Daire Başkanı Av. Bahar Emre ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, gelecekte yeni fındık lisanslı depoların kuruluşuna tanıklık etmeyi umduklarını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar