Giresun’da hasat şenliği büyük bir coşkuyla yapıldı

Giresun Belediyesi tarafından yeni hasat sezonu öncesi ‘Fındık Hasat Şenliği’ düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2022

Giresun’da hasat şenliği büyük bir coşkuyla yapıldı

Teyyaredüzü Mahallesi, Taflancık Mevkiinde gerçekleşen ‘Fındık Hasat Şenliği’ renkli görüntülere sahne olurken, konuklar kemençe ile karşılandı. Şenlikte, ilk olarak fındıklar toplandı ve bahçe içerisinde resim sergisi açıldı. Fındık toplama yarışması büyük heyecana sahne olurken, kemençe ve horan eşliğinde pancar ve mısır ekmeği ikram edildi.

Burada açıklamalarda bulunan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, fındık mevsimi içerisinde olduklarını söyledi.

Şenlikoğlu, “Biz tam tarih olarak değil ama mevsimin girdiğini belirtmek amacıyla 2022 fındık hasadını bugün itibariyle başlatmış olduk. Fındıkta bu sene öncelikle güzel bir fiyatın verilmiş olması bu anlamda yine defaten söylediğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir fındık fiyatı ve tabi bu sene rekoltemizde iyi. Dolayısıyla hepsinin birleşmiş olması çiftçimize fındık üreticimize çok ciddi bir ekonomik destek getirmiş olacak. Bölgemizin tabi bu anlamda ekonomik olarak değil fındık bizim hayatımızın her alanında yer alıyor. Çünkü Giresun’dayız yani fındığın kalbindeyiz, fındığın başkentindeyiz. Fındığın tabi Giresun’da başlayan macerası şu anda Türkiye’mizin yaklaşık 16 illinde fındık üretimi ile devam ediyor. Giresun kalite fındığın tabi fiyat farkı ile birlikte kalitesiyle birlikte Giresun’da ayrı bir yeri var. Bizim yüzyıllardır devam eden fındık üreticiliğimiz aynı zamanda fındığı biz de kültürel bir ürün haline dönüştürdü. Bizim her alanımızda, düğümüzde, cenazemizde bütün oyunlarımızda bütün ritüellerimizin içerisinde hemen hemen bir fındık figürü vardır. Şimdi onunla birlikte biz de istedik ki güzel bir hasat şenliği ile şöyle bahçeye coşkulu bir şekilde girelim ve fındık hasadını başlatalım istedik. Bu sene ilk defa fındık hasat şenliği düzenliyoruz şehrimizde. Tabi fındık hasat şenliği ile birlikte artık yavaş yavaş bölgemizde fındık hasadını başlatmış olacağız. Fındık vaktinin gelmiş olması sadece fındığın toplanması anlamına gelmiyor fındık bahçesi ile alakalı çalışmalar fındığın toplanması ile ilgili ön hazırlıklar fındık hasadından sonra fındığın kurutulması fındığın satılır hale getirilmesi gibi birçok unsur var. Bu ritüeller içerisinde tabi bugün kalabalık coşkulu bir şekilde eğlenceli bir şekilde bir takım çalışmalarla bir takım fındık resmedilerek fındık bahçesinde resim yapılarak aynı zamanda fındık bahçesinde kara demlikle çay içilerek, fındık toplama yarışmalarıyla böyle güzel bir fındık çalışması yaptık ve şehrimizde de fındık hasat mevsiminin başladığını göstermiş olduk. Fındık üreticilerimizin güzel bir sezon geçirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Öte yandan fındık toplama yarışmasında Hülya Tozlu ve Hatun Yeşiltaş 27 kg ile birinciliği paylaşırken, Pembe Tozlu 25 kg ile ikinci oldu.

Organizasyona Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, , Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar