Giresun Ziraat Odası Başkanı: Fındık Fiyatı 100 Liranın Altında Olmamalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık hasadına günler kala üreticinin beklentisinin fındık fiyatının kilogramda 100 liranın altında olmaması gerektiğini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 28.07.2023

Giresun Ziraat Odası Başkanı: Fındık Fiyatı 100 Liranın Altında Olmamalı

Karan, önemli bir tarım ürünü olan fındık için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım tarihini ve fiyatını hasat öncesinde açıklaması çağrısında bulundu.

2023 yılı fındık hasadına yaklaşıldığı bir dönemde yapılan açıklamada, Ziraat Odası Başkanı Karan, üreticinin merakla beklediği fındık fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olmasına dikkat çekti. Üreticinin, fındık fiyatının kilogramda 100 liranın altında olmaması talebinde bulunduğunu ifade etti.

Üreticilerin bahçelerine girmeden önce fındık fiyatı hakkında açıklama yapılması gerektiğini belirten Karan, bu sayede üreticilerin hasada güle oynaya başlayabileceğini ve memnuniyetlerini dile getirdi. Fındık üretimi, bölgede önemli bir ekonomik faaliyet olup, fiyatların hasat öncesinde açıklanmasının üreticilere güven ve istikrar sağlayacağını belirtti.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar