GESOB’DAN SİYASİLERE ÇAĞRI VAR !

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (GESOB) siyasetçilere Giresun’un sorunlarının birlikte çözümlenmesi için çağrıda bulunuldu.

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2022

GESOB’DAN SİYASİLERE ÇAĞRI VAR !

GESOB Başkanı Ali Kara, “Kamu yatırımlarının ekonomik büyüme üzerindeki etkilerinin yanı sıra sosyal ve kurumsal düzeyde farklı yansımaları bulunmaktadır. Bu doğrultuda çok boyutlu gelişme eksenlerinde ilerleyerek hedeflere ulaşmayı sağlamalıyız. Bir ilin gelişebilmesi ve ekonomik büyümeyi hedef almaları için öncelikle özel kesim yatırımlarını destekleme ilin gelişme potansiyellerini harekete geçirmeye istihdamı ve refahını artırmaya azami katkı sağlayacak olanlara yönlendirilmesi hedef alınmaktadır.” dedi.

Ali Kara açıklamasında şunları söyledi” Kamu özel yatırımlarının birbirini tamamlayacak şekilde bütüncül bir bakış acısıyla ele alınarak kamu yatırımları özel sektör tarafından gerçekleştirilmeyecek ekonomik ve sosyal alt yapı alanlarına yoğunlaştırılmalıdır. Kamu alt yapı yatırımları özel kesimde üretim maliyetlerinin azaltılmasını yeni üretim kapasitelerinin oluşturulmasını ve üretimin sağlıklı ve rekabetçi gelişmesini destekleyecek biçimde planlanmalıdır. Giresun Doğu Karadeniz bölgesinin yeşille donatılmış bir tabiat cennetidir. İlimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için hükümetimizce sorunlarının çözümüne yönelik önemli yatırımları olmuştur, olmaya da devam etmekte olduğunu gözlemlemekteyiz ve gelen hizmetlere gönülden teşekkür ediyoruz. Ancak konuya bölgesel baktığımızda doğu ve batımızda ki komşu illerin gelişme seviyesine ulaştığımız söylenemez. İşte bu aşamada Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretinde yetkililerce konu masaya yatırılarak yapılması planlanan;

1-Giresun Güney Çevre yolu. 2-Erzincan-Gümüşhane, Tirebolu tren yolu ve tren yolunun denizle birleştiği noktaya uluslararası ticari liman.

3-Giresun – Şebinkarahisar-Su şehir arası bölünmüş yol 4-Tirebolu-Gümüşhane arası bölünmüş yol programı. 5-Turizm yatırımlarının harekete geçirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile bölgesel kalkınmışlık farkının ilimiz adına dengelenmesi konusunda girişimlerin büyük bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar