Giresun TB, lisanslı depoculukla ilgili görüşlerini dile getirdi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen “Lisanslı Depoculuk Konferansı”nda, “Fındık Ürününde Lisanslı Depoculuk” konusundaki Giresun Ticaret Borsası’nın görüşleri, önerileri ve sistemin daha iyi yönlere gidebilmesi için atılması gereken adımları dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 27.01.2021

Giresun TB, lisanslı depoculukla ilgili görüşlerini dile getirdi

Giresun Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Giresun Fındık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (GİFLİDAŞ) Dünya’da ve Türkiye’de ilk olmak üzere Fındıkta Lisanslı Depoculuk faaliyetine 2017 yılı Ağustos ayında başlamıştır. Şirket ortakları hâkim ortak olarak Giresun Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Giresun İl Özel İdaresi, Düzce Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası’ndan oluşmaktadır. Mevcut tesis yerleşkesi Giresun Merkezde bulunmakta olup, 24 adet çelik siloda azot gazı altında fındıkların 2 yıl boyunca herhangi bir kalite kaybına uğramadan saklanması geçirdiğimiz 3 sezonda gözlemlenmiş ve fındıktaki kalite ve fire kayıplarının çelik silolarda kontrollü azot gazı ile saklanabildiği bizatihi takip edilerek durum net olarak ortaya konmuştur. Yapılan tesis 2005 Yılında 5300 Sayılı Lisanslı Depoculuk Kanunu ve bu kanun paralelinde çıkarılan tali mevzuatlar ile büyük ortağımız Giresun Ticaret Borsası’nın öncülüğünde proje olarak geliştirilmiş ve yine Giresun Ticaret Borsası’nın öncülüğünde 2009 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bünyesindeki IPA I Rekabetçe Sektörler Programına sunularak 547 proje arasından seçilen 47 proje arasından 9,45 Milyon EURO bütçe ile en yüksek payı almıştır. Yapılan proje % 75 AB Hibesi, %25 Ulusal katkı ile yapılmış, Şirketimizin büyük ortağı Giresun Ticaret Borsası tarafından da yaklaşık 2 Milyon EURO’ya yakın bir bütçe kullanımı gerçekleştirilmiştir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar