Giresun Üniversitesi’ne fındıkta ihtisas yetkisi

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret eti.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2022

 Giresun Üniversitesi’ne fındıkta ihtisas yetkisi

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından fındıkta ihtisas üniversitesi ilan edilen Giresun Üniversitesi’nin ülke genelinde fındık ile ilgili tüm çalışmaların içinde yer alacağını ifade eden Rektör Can, “Yaklaşık iki ay önce YÖK toplantısında Giresun Üniversitesi’ne fındıkta ihtisas üniversitesi yetkisi verildi. Merkezi Giresun olacak fındık eksperliği bölümünde bilimsel çalışmalar ışığında ürün kalitesinin artırılması, mamul madde imalatında ar-ge çalışması yapılması gibi tüm faaliyetlerde Giresun Üniversitesi yetkili olacaktır. Fındık ile ilgili bu çalışmalar sadece Giresun Üniversitesi bünyesi içinde olmayacağı gibi, her hangi bir üniversite ya da kurumda yapılacak çalışmalarda Giresun Üniversitesi üzerinden proje faaliyeti yürütülebilecektir. Burada Giresun Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere fındık sektörünün içinde bulunan tüm bileşenlerin katkısı önemlidir, bu kapsamda sizlerin önerileri bizler için faydalı olacaktır.” dedi.

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Fındıkta üretimde en önemli sorunumuz yaşlı fındık ocaklarıdır. Devletimizin bu bölgenin üretim kalitesini artırıcı ve bahçe yenilemeye dönük çalışmalarını radikal bir proje ile uygulamaya dönüştürmesi şarttır. Ayrıca fındıkta mamul çeşitlendirilmesi ve ihracatın bu yönde ivme yakalamasına dönük ar-ge projelerine ülkemizin ihtiyacı vardır.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar