“İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma” Projesi Samsun’dan Başlıyor

TÜRKONFED ve CIPE iş birliğinde hayata geçirilen “İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma” projesinin ilk buluşması Samsun’da gerçekleşecek.

info@karadenizekonomi.com / 9.03.2022

“İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma” Projesi Samsun’dan Başlıyor

10 Mart Perşembe günü ORKASİFED’in ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliğe kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Türkiye’nin en büyük bağımsız ve gönüllü iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE) tarafından yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak üzere 2018 yılında başlatılan iş birliği kapsamında dördüncü faza geçildi.

Anadolu’daki iş insanlarının ve iş dünyası derneklerinin organizasyon yapısının güçlendirilmesi ve kurumsal yönetim alanında farkındalık oluşturulması hedeflenen “İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma” isimli yeni fazda yapılacak etkinliklerin ilk durağı ise Samsun olacak.

Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ORKASİFED) ev sahipliğinde 10 Mart 2022 tarihinde yapılacak etkinliğin açılışını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal ve ORKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu yaparken, konuk konuşmacı ise Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin olacak.

Açılış konuşmalarının ardından Öğrenme Tasarımları Kurucusu Tuğba Çanşalı ve Türkiye Ulusal Ajansı Eğitmeni Selahattin Ciritci, “Kurumsal Kimliğin İnşası ve Geliştirilmesi” alanında iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının atabileceği adımları ve önemli noktaları paylaşacak. Etkinlikte ayrıca katılımcılar ile fikir alışverişinde de bulunulacak.

 

6 ilde çalıştay düzenlenecek

TÜRKONFED ve CIPE ortaklığında düzenlenen etkinlikte kurumsal yönetimi güçlendirme hedefiyle kurumsal kimlik, yönetim kurulu üyesi/genel sekreteri oryantasyonu, kurumsal iş etiği ve ilkeleri, organizasyonel planlama, kurumsal sorumluluk ve organizasyonel performans ölçümüne yönelik çalışmalar yapılacak. Samsun’un ardından beş ilde daha düzenlenecek çalıştayların sonunda bir zirve yapılması da planlanıyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar