Kış turizminin gözde kayak merkezlerinde sezon başladı: Yılbaşı öncesi yoğunluk yaşanıyor

Kar yağışlarının başlamasıyla, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinde sezon hazırlıkları tamamlandı. Uludağ, Erciyes ve Palandöken merkezlerinde kar kalınlığı 60 santimetreyi geçerken, yılbaşına kadar otellerin rezervasyonları ise yüzde 70 oranında doldu. Bununla birlikte son dönemde kayak severlerin vazgeçilmez adreslerinden Çambaşı kayak merkezi ise son hazırlıklarını tamamladı 25 Aralık’ta açılması bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2021

Kış turizminin gözde kayak merkezlerinde sezon başladı: Yılbaşı öncesi yoğunluk yaşanıyor

Pist ve ekipmanlarımız yenilendi!

Ordu’nun Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi 25 aralıkta birçok kentten kayak severleri ağırlamaya hazır. Çambaşı’nın çok hızlı bir şekilde ilerlemeler kaydettiğini söyleyen MAGIC Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Hacıbekiroğlu, Çambaşı’nın kayak için doğru bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. Hacıbekiroğlu, ‘’Çambaşı gerek pistleri gerekse de tesisleriyle son derece hızlı bir şekilde ilerliyor. Türkiye’de kayak pistleri arasında sıralamaya girmeye başladı. Çok kısa zaman içinde bütün dünyada adımızı duyuracağız. Kar yağışları ara ara oluyor ancak henüz kayak yapılabilecek düzeyde değil. Yılbaşından önce sezona başlayacağımızı düşünüyoruz. 25-31 Aralık arasında sezonun startını vermeyi hedefliyoruz’ ’dedi. Kayak ve snowboard sporcuları için pist ve ekipmanlarımız yenilendi diyen Hacıbekiroğlu sezon öncesi hazırlarından şöyle bahsetti;

‘’Gelen misafirler için Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan snowtube ve kızak pistimizi yaptık. Bu pisti geçen yıl aktif edememiştik, bu yıl aktif hale gelecek. 120 metre uzunluğundaki pistten özel kanallar kazarak hazırladık. Misafirlerimiz keyifli zaman geçirecekler. Tesisimizin tam ortasına zipline yaptık. Kar motorlarımızı tamamen sıfırladık ve sayısını 2 katına çıkarttık. Cafe ve restoranlarımızı çok daha konforlu hale getirdik. Rezervasyon olamaya başladık. Sezonun yüzde 30-40’ını doldurmuş durumdayız. Önümüzdeki yıl konaklama kapasitemiz daha da yükselecek. Çambaşı teleferiğin bitiş noktasında büyük bir restorandı faaliyete aldık. 3 bin rakımda misafirler keyifli zamanlar geçirecekler. Günlük 10/15 bin kişiye hizmet verecek kapasitedeyiz. Yolumuz bu sene yapıldı. Vatandaşlarımız ulaşımda zorluk yaşamayacaklar. MAGIC Grup olarak profesyonel kadromuzla tüm kayak severleri bekliyoruz.’’

Kayak sezonu Palandöken'de gösterilerle açıldı

Pistlerin tamamının sezona hazır hale getirildiği Palandöken Kayak Merkezi'nde lazer gösterisinin yanı sıra sporcular, ledli kıyafetler ve ellerinde meşalelerle kayak gösterisi yaptı. Uzun pistleri, kar kalitesi ve gece kayağı imkanıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Palandöken'de, Büyükşehir Belediyesince sezon açılışı dolayısıyla program düzenlendi. Yağan kara ilave olarak suni kar püskürtülen pistlerin tamamının hazır hale getirildiği merkezde, lazer gösterisinin yanı sıra sporcular, ledli kıyafetler ve ellerinde meşalelerle kayak gösterisi yaptı. Sanatçı Mustafa Ceceli'nin de sahne aldığı açılışta, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu da gösteri yaptı.

Geçen yıl pandeminin ektisi olumsuz anlamda hissettiklerini ifade eden DJ Türk Organizasyon Sahibi Türker Canyurt, yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını ifade ederek, “Yeni yıl arifesi öncesi doluluk oranları çok iyi. Muhtemelen yeni yıldan sonrada böyle devam edecek. Kar yağışı beklediğimiz düzeylere geliyor. Zaten pistlerimizde suni karlamada yapabiliyoruz.  Palandöken’deki bütün otellerle temas halindeyim. Hepsinde dolu dolu etkinlikler düzenliyorum. Palandöken Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri” şeklinde konuştu.

Erciyes'te pistlerinin uzunluğu 112 kilometreye ulaştı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Erciyes Master Planı kapsamında uluslararası standartlara kavuşan Erciyes Kayak Merkezinde pist sayısı ve uzunluğu artırıldı. Türkiye'nin en yüksekte bulunan Ottoman pisti 3 bin 400 metrede zorlu yolları, kesintisiz uzunluğu ile yerli ve yabancı adrenalin tutkunu kayak severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, kayak merkezinin 4 giriş noktasında, geçen sezona kadar 102 kilometreyi bulan 34 pistiyle kayak keyfi sunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu sene Develi kapıda oluşturulan çalışmayla pist sayısını 41'e çıkarttık. Pist uzunluğunu da 102 kilometreden 112 kilometreye çıkarttık. Bir kilometrelik, 500 metrelik ve değişik uzunlukta pistler oluşturduk. Erciyes'e giriş noktalarındaki her kayak pisti müstakil bir kayak merkezine sahip formata büründü. Yeni açtığımız pistler orta ve üst seviyedeki kayakçılara hitap eden, kaliteli pistler” şeklinde konuştu.

Uludağ, erken rezervasyonla 2022'yi dolu karşılayacak

Kış turizminin gözdesi Uludağ'da Sarıalan mevkiindeki 47 orman köşkünde yılbaşına sayılı günler kala rezervasyonlarda doluluk yüzde 100'e yaklaştı. Uludağ'da, Tarım ve Orman Bakanlığınca inşa ettirilen ve ihale usulüyle özel işletmeye devredilen orman köşklerinde rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor. Yıl başında turistlerin ilk aklına gelen noktalardan olan Uludağ'ın adeta göz bebeği haline gelen orman köşklerinde yılbaşı rezervasyonları da yoğun ilgi görüyor. Taleplerin çok önceden alındığı köşklerde doluluk şimdiden neredeyse yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'ın, kış turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İşletme müdürü Eray Özenoğlu, en çok ilgi gören noktalardan birinin de orman köşkleri olduğunu dile getirdi. Köşklerin eşyalı, doğal gazlı ve ısıtmalı olduğunu anlatan Özenoğlu, "Bu sene 150 kişilik restoran da açarak misafirlerimize yemek konusunda olanak sağladık. Bu konuda talep vardı. Yemeklerini kendileri yapmak istemeyenler için bunu gerçekleştirdik." dedi.

ASEL GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar