Ordu-Giresun Havalimanının çilesi bitmiyor!

Ordu-Giresun Havalimanında uçuş seferlerinden dolayı yaşanan mağduriyete dikkat çeken Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Pandemi gerekçesiyle zamanında kısıtlanan seferlerin yaz ayları başlangıcı ile çeşitlendirilmesini beklediklerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.03.2022

Ordu-Giresun Havalimanının çilesi bitmiyor!

Uçuş seferlerinden dolayı yaşanan mağduriyete dikkat çeken Çakırmelikoğlu, “Yıllarca havalimanının hizmete girmesi için verilen mücadele, şuan uçuş seferlerinin düzene girmesi için verilmektedir. Ordu-Giresun Havalimanına talebin yoğun olduğu verilerle bugüne kadar ispatlanmış, ancak yine de uçuş seferlerinde istenen çeşitlilik sağlanamamıştır” ifadelerini kullandı.

Yaz aylarının arifesinde taleplerini yineleyen Çakırmelikoğlu, “Verilen sözlerin yerine getirilmesini, uçuş seçenekleri kapsamında uygun saatlerden ana hatlara uçuş istiyoruz. Özellikle Ankara ve İstanbul uçuşlarında alternatif talebimize ilave diğer havalimanlarına da uçuş bekliyoruz. Örneğin, Ankara'ya 05:55 gidiş 23:55 dönüşün ters bir saatte yer alması handikaptır, ayrıca bu güzergâha sefer sayısı artışı bir başka talebimizdir. Diğer yandan İzmir’e gidiş dönüş günlerinin salı ve perşembe ye ek pazar günü ilavesi yapılması, Antalya ve Kıbrıs’a uçuş programlarının da çeşitlendirilmesi iş dünyasının öncelikleri içindedir” diyerek açıkladı.

Milli servetten azami fayda sağlanması adına Ordu-Giresun Havalimanına yeterli uçuş seferi verilmesinin önemine değinen Çakırmelikoğlu, “Pandemi gerekçesiyle zamanında kısıtlanan seferlerin yaz ayları başlangıcı ile çeşitlendirilmesini bekliyoruz. Aksi taktirde ülkemizin potansiyeli yüksek havalimanlarından biri olan Ordu-Giresun Havalimanının pasifleştirilmesini kabul edemeyeceğimizi buradan tekrar ifade eder, yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar