Esnafa 60 ay vade ve %7,5'lik faizle kredi imkânı

Esnaf ve sanatkârların finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5'lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girdi.

info@karadenizekonomi.com / 7.11.2022

Esnafa 60 ay vade ve %7,5'lik faizle kredi imkânı

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, "Esnaf ve sanatkârlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkânı ve %7,5'lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir. Ayrıca genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL'den 300 bin TL'ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Akyürek; “29 Eylül TESK genel kurulunda bu süreç başladı. Kredi limitlerinin yükseltilmesi gündeme geldi ve kabul

gördü. Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla 350 bin TL olan kredi kullanımı 500 bin TL’ye çıkarıldı. Diğer taraftan iş yeri ve araç edindirme kredileri de 1 Milyondan 1 milyon 500 bin TL’ye çıktı. Bu zamana kadar bazı esnaflarımız ticaret sicilleri bozuk olmasından dolayı bu kredilere ulaşamıyorlardı. Sicil affı talebimiz var ve torba yasadan geçerse kredilere ulaşmak kolay olacak” dedi.

“Faizsiz kredi şart”

Faizsiz kredi istekleri olduğunu dile getiren Akyürek; “Kredi limitlerinin artırılmış ve faizlerin 7.5’e çekilmesi güzel bir durum. Fakat pandemi döneminde esnafımızın yaşadığı sıkıntılardan dolayı birikmiş kredi ve sigorta prim borçlarından kurtarmak için sadece yapılandırmalar oldu. Bizim faizsiz kredi talebimiz var. Gelecek için çözüm üretilebilir ama geçmiştekileri çözmek için faizsiz kredi şart” açıklamalarında bulundu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar