MÜSİAD Ordu’dan THY’ye sert tepki: “Bölgenin ihtiyaçları görmezden geliniyor”
MÜSİAD Ordu Şubesi, 04.30 Ordu–İstanbul seferinin gerekçesiz iptalini “plansızlık ve bölgeyi yok sayan uygulama” olarak niteleyerek düzenlemenin acilen düzeltilmesini istedi.
info@karadenizekonomi.com / 18.11.2025
MÜSİAD Ordu Şubesi, 2 Aralık sabahı gerçekleşmesi planlanan 04.30 Ordu–İstanbul uçuşunun satışa açık olmasına rağmen ani bir kararla iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Açıklamada, bu seferin özellikle iş dünyası için kritik öneme sahip olduğu vurgulanırken, “Bu karar Ordu’ya yapılan açık bir haksızlıktır. İş insanlarımızın sabah İstanbul’a gidip toplantılarını yapıp aynı gün geri dönme imkânını ortadan kaldırmak, bölgenin ihtiyaçlarını yok saymaktır” denildi.
MÜSİAD Ordu, THY’nin iptal için herhangi bir makul gerekçe sunmamasını da eleştirdi. Açıklamada, “Trabzon’da aynı karar verilebilir miydi? Hepimiz biliyoruz ki hayır. Bu anlayış ‘vur abalaya gitsin’ zihniyetinden öteye geçmemektedir” ifadeleri yer aldı.
Uçuş düzenlemelerinin mevcut seferleri kaldırarak değil; planlı, şeffaf ve yolcuyu mağdur etmeyecek şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan MÜSİAD Ordu, havalimanının yapısal sorunlarına da dikkat çekti. Ordu–Giresun Havalimanı’nda hâlen ILS (otomatik iniş-kalkış) sisteminin bulunmaması, yolcu körüklerinin devreye alınmaması ve yıllardır karşılık bulmayan CIP salonu talepleri, bölgenin hizmet standardını geride bırakan başlıklar olarak sıralandı.
Açıklamada, “Trabzon’a ikinci havalimanı için bütçe ayrılırken Ordu’da teknik ihtiyaçlar için neden kaynak bulunmuyor?” sorusu öne çıkarken, Ordu’nun bir “mahrumiyet bölgesi gibi” değerlendirildiği vurgulandı.
MÜSİAD Ordu’nun talepleri ise net:
– İstanbul ve Ankara uçuşlarının iş insanlarının günübirlik erişimini sağlayacak şekilde yeniden planlanması,
– Haftada en az bir kez İzmir ve Antalya uçuşlarının eklenmesi,
– Havalimanının teknik, yapısal ve hizmet standartlarının büyükşehir statüsüne uygun seviyeye yükseltilmesi.
Açıklamada, Ordu’nun ekonomik potansiyeli ve ticari dinamizmine dikkat çekilerek, “Bu yaklaşım sürdürülebilir değildir. Bu ayıbın artık görülmesi ve düzeltilmesi gerekmektedir” denildi.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-11-18 11:32
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |


