OTSO Başkanı Sordu! Millet Bahçesi Projesi Nerede?

OTSO Başkanı Levent Karlıbel, ihale edilen ve inşatıa başlanan Millet Bahçesi'nin projesini sordu. Karlıbel, "İnanın biz projesini görmedik. Gören varsa beri gelsin. Burada ne yapılacağını bilmiyoruz" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2023

OTSO Başkanı Sordu! Millet Bahçesi Projesi Nerede?

Ordu'da yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. İlk etapta 420 araçlık otopark olarak ihaleye çıkan sonrasında ise 2 bin araca çıkarıldığı açıklanan millet bahçesi ile ilgili OTSO başkanından ilginç bir çıkış geldi. Başkan Karlıbel, ihale edilen ve çalışmaların başladığı Millet Bahçesinin projesiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Çarşamba Pazarı Projesi Revize Edilmeli

Eski Çarşamba Pazarı konusuna da değinen Başkan Karlıbel, yapılan projenin Ordu'nun standartlarına uygun olmadığını ifade etti. "Eski çarşamba pazarı üstünde yapılan projeyi gördüm. Bizim dokumuza ve yaşam standartlarımıza uygun bir şey değil. Yani mutlaka revize edilmeli o proje." diyen Karlıbel, şehrin kendi kültürüne uygun projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ordu Bir Anadolu Kenti Değil

 Ordu'nun özgün bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan, "Ordu bir Anadolu kenti değil. Ordu kendi dokusu kültürü olan bir şehir. Bizde bedesten tarih boyunca olmadı. Dolayısıyla da bedestendi, kıl çadırdı. Bu tür ciddiyetten uzak sloganlardan sıyrılmalı, ordunun dokusuna uygun, doğru düzgün, mantıklı işlevsel işler yapmalı." şeklinde konuştu.

Başkan Karlıbel, projelerin şeffaf bir şekilde paylaşılması ve halkın görüşlerine açık olunması gerektiğini vurgulayarak, şehir yönetiminin Ordu'nun özgün kimliğini koruyacak projelere öncelik vermesi gerektiğini dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar