OTSO'da 2. OSB için yatırım ve teşvikler hakkında istişare toplantısı düzenlendi

Ordu Ticaret ve sanayi Odası (OTSO)’da firmalara 2’nci Organize Sanayi Bölgesini kapsayan yatırım ve teşviklerle ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 5.06.2024

OTSO'da 2. OSB için yatırım ve teşvikler hakkında istişare toplantısı düzenlendi

 

Toplantıya, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent karlıbel, Otso Meclis Başkanı Necat Avcı, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, OTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, 2’nci OSB’den yer alan ve alacak firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda 2’nci OSB’nin yapımı aşamasındaki son durumu aktarılırken, 2’nci OSB’ye yatırım yapacak firmalara TKDK, KOSGEB ve finans teşvikleri hakkında bilgilendirmeler bulunuldu.

Toplantıda konuşan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Bizler Ordu sanayicisine ve Ordu halkına bir söz verdik.  Ticaret, sanayi ve turizm alanlarımızı geliştirmek bizlerin ilk görevi olacak. Çünkü bu şehri kirletmeden büyütmek ve yaşanabilirliğini yitirmeden güzelleştirerek sanayileştirmek bizim boynumuzun borcu olsun dedik. Yatırımcı, sanayici asıl serçe gibi ürktüğü anda başka yere gidiyor ve kaçıyor. 8 yıl olmuş 2. OSB’mizin başlayalı. Çok kıymetli yatırımları biler sekiz yıllık dönemde elimizden kaçırdık. Bu güne kadar aldığımız yol belli, bunu hızlandırmak için de elimizden ne geliyorsa biz yapmaya hazırız sizlerden de destek isteyeceğiz. 2’nci OSB’mizi inşallah birlikte en kısa zamanda ilimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Karlıbel konuşmasının ardından 2’nci OSB’nin mevcut durumu ve yapılması planlanan hakkında sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra, 2’nci OSB’ye yatırım yapacak firmaların yararlanabileceği TKDK Desteklerini TKDK İl Koordinatörü Berkay Çelik, KOSGEB desteklerini KOSGEB Kobi Uzmanı Cem Kalaycı, finans desteklerini ise Halkbank Altınordu Şube Müdürü Hakan Yüksel firma temsilcilerine aktardı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar