TMO Ordu'da fındık için toplandı yeni açıklama yapıldı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nde fındık için değerlendirme toplantısı yapıldı. Randevu sisteminin 21 Ağustos'ta acılaşacağı ve alımlara 28 Ağustos'ta başlanacağı açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2023

TMO Ordu'da fındık için toplandı yeni açıklama yapıldı

 

TMO'dan yapılan açıklama şöyle;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu fındık alım fiyatını açıklamasının ardından fındık alım sezonu öncesi son detayları istişare etmek üzere ilgili birim amirlerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Ordu’da gerçekleştirilen toplantıda kabuklu fındıkta beklenen rekolte, ürün kalitesi, açılacak fındık alım noktaları, piyasa ve üreticinin beklentileri gibi konular da istişare edildi. Geçtiğimiz alım döneminin değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantıda 28 Ağustos’ta başlayacak olan alım sezonuna ilişkin son hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıya Daire Başkanlarımızın yanı sıra fındık alımı yapan illerimizin Başmüdürleri, Fındık İşleri ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli katılım gösterdi.

Hasat başlamadan önce Cumhurbaşkanımız kabuklu fındık alım fiyatlarını %50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite için 84.00 TL/Kg, Levant kalite için 82.50 TL/Kg, Sivri kalite için 80.00 TL/Kg olarak açıkladı. Cumhurbaşkanımız ayrıca Bakanlığımızca üreticilerimize 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacağının müjdesini de vermişti.

Kabuklu fındık alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak yapılacak. Üreticilerimiz 21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alarak 28 Ağustos tarihinden itibaren de TMO’ya ürünlerini satabilecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar