Yılmaz, “Millet bahçesi projesi derhal revize edilmelidir”

Bakanlıkça ihalesi yapılarak yapımına başlanan millet bahçesi projesi yeni ve büyük sorunlar yaratmaya gebe görünmektedir. Proje ile alakalı ulaştığımız bilgiler neticesinde söz konusu proje alanında sadece 414 araçlık kapalı otopark planlandığı bilgisine ulaşılmıştır.

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2023

Yılmaz, “Millet bahçesi projesi derhal revize edilmelidir”

Millet bahçesi projesinin de göbeğinde yer aldığı kent merkezinin, çözümlenemeyen trafik ve otopark problemi, maalesef bir fırsat olarak önümüze çıkan bu proje ile de çözülmediği gibi, oluşturulan yeni cazibe merkezi nedeni ile dahada içinden çıkılamaz bir hale geleceği çok açıktır. Böyle bir kentsel tasarım projesi hazırlanırken ulaşım ağı ve otopark planlaması kent gerçekleri bir kenara bırakılarak neredeyse mevcuttaki açık otopark alanı kadar toplam 414 araçlık bir kapalı otopark ile projelendirilmiştir.

Bu gerçeği projeyi hazırlayan bakanlık yetkilileri veya proje müellifleri görememiş olabilir. Ancak bu kenti yönetenler bu projeyi nasıl kabullenebilirler. Vakit geçirmeden özellikle otopark sayısını arttıracak ve ulaşım planlaması ile kent merkezinin trafik sorununa çözüm üretecek şekilde proje revize edilmelidir.

Kentsel tasarım projeleri, o kenti tanımayan tasarımcılar tarafından uzaktan hazırlandığı zaman, millet bahçesi projesinde de bariz olarak görebildiğimiz şekilde hiçbir özgünlüğü olmayan son derece sıradan ve kente artı bir değer katmayan projeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür projeler, özelliklede teknik altyapı projeleri uzun yıllar o kente hizmet edecek yatırımlardır. Bu alanda en az 1000-1500 araçlık açık – kapalı yeraltı veya yer üstü otoparkları ve bu otoparkları taşıyacak yollar planlanmak zorundadır. Bu kentin millet bahçesi sahil bandıdır. Bu alanda yapılacak millet bahçesi bu kente özgün olmak zorundadır. Kopyala yapıştır millet bahçesi projelerini kesinlikle doğru bulmuyoruz.  Kenti yönetenleri bu hususta duyarlı davranmaya davet ediyorum.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar