Başkan Şahin TOBB’dan destek istedi

OTSO Başkanı Şahin, Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı’nda Ordu’nun yerel ve ulusal sorunlarını dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 5.10.2020

Başkan Şahin TOBB’dan destek istedi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı’nda Ordu’nun yerel ve ulusal sorun önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardı.

‘’Yeterli ödenek gelmedi’’

TOBB tarafından Ordu’ya yapılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin eksikliklerini dile getiren Başkan Şahin, ‘’Okulumuzun donatımı için yeterli ödenek gelmedi, destek istiyoruz. Okulumuzun ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite’mizin entegre bir şekilde çalışarak otomasyon, bilgisayar ve elektronik bölümlerinin iş birliği yapması konusunda da gerekli desteği istiyoruz’’ dedi.

‘’Ek sefer talep ediyoruz’’

OGU’ya THY tarafından ek sefer talep ediyoruz diyen Şahin, ‘’İstanbul’a, Ordu Giresun Havaalanına sefer sayısı çok ve biz Ordu olarak en fazla göç veren il olarak Ordu- İstanbul hattındaki sefer sayısının çoğaltılmasını talep ediyoruz. Bunun yanı sıra sizlerin aracılığı ila İzmir, Antalya ve Kıbrıs’a yeniden sefer konulmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

‘’Samsun-Sarp Demir Yolu bizim için çok önemli’’

Samsun- Sarp Demir Yolunun Ordu’dan da mutlaka geçmesini söyleyen Başkan Şahin, ‘’Samsun-Sarp Demir Yolu bizim için çok önemli. Bu demir yolu Ordu ve Giresun’dan da geçmesi gerekiyor. Ordu’nun lojistik bir merkez olması için Samsun- Sarp Demir Yoluna ihtiyacımız var ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’Kredilerin devam etmesi firmaları rahatlatacak’’

Ertelenen krediler, vergi ve prim ödemelerinde yapılandırma talep eden OTSO Başkanı Servet Şahin, ‘’Pandemi nedeniyle ertelenen krediler, vergi ve prim ödemeleri bu ay ödenmesi gerek fakat yeni vergi ve primlerle birleşecek olan ödemeleri yapabilmek için firmalarımız hazır değil. Yeniden yapılandırılma, taksitlendirme ve gecikme zamlarının affedilmesini istiyoruz. Pandemi döneminde işletmelere verilen KGF destekli krediler ile TOBB Nefes Kredisi, İşe Devam Kredisi ve Can suyu Kredisi gibi kredilerin devam etmesi firmaları rahatlayacaktır’’ ifade etti.

‘’Okul eşyaları satan firmalar sıkıntıda’’

Okulların açılmaması nedeniyle okul servisleri, okul kıyafet üretimi ve satışını yapan firmaların sıkıntı çektiğini ifade eden Şahin, ‘’Okul eşyaları satan ve servisler sıkıntı içindeler. Bunun gibi sektörlere destekleme yapılmasını talep ediyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, OTSO Başkanı Servet Şahin’in sorunlarına çözüm üretme noktasında gerekli notları aldığını ve ilgili makamlara ileteceğini ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar