Ordu OSB Başkanvekili Şimşek; “2.OSB’nin yapımında en az 1,5 yıllık süreç var”

Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Şimşek Ordu sanayisi hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu 2. OSB’nin çok geciktiğini söyleyen Şimşek; “Ordu OSB dolmuş durumda biz ihtiyaçlara cevap veremiyoruz. 5 yıldır 2’inci OSB’nin kurulmasını bekliyoruz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 15.10.2021

Ordu OSB Başkanvekili Şimşek; “2.OSB’nin yapımında en az 1,5 yıllık süreç var”

Ordu’ya yapılması gereken 2.OSB hakkında da açıklamalarda bulunan Şimşek; “2. OSB bizden ayrı bir OSB ama kuruluş aşamasında fahri olarak görev aldık. Kuruluşuna yardımcı olduk. 1.OSB’de yapılan hataların 2. OSB’de yapılmaması için çalışmalar yaptık. 5 yıl olmuş. Hiçbir işletme bir yatırımı 5 yıl bekletmez. Bu süre çok uzadı. Adımlar atılması gerekiyor. 10 bin kişili yeni istihdam hedefleniyor. Yapılı, bitmesi gerekiyor. Şu anki son süreçte bölünmüş olan yarısının kamulaştırılmasıyla ilgili pürüzler var. İşin parselleme zamanın hızlı biteceğini düşünüyorum. Daha sonra altyapı işlemleri yapılması gerekiyor. Daha sonra satılması gerekiyor. Zamanında ödeneklerin gelmesi gerekiyordu. En az 1,5 yıl süreç var. Ordu’nun işsizlik sorunu çözülebilir ama yavaş ilerliyor. Havaalanı çok önemli bir faktör. Giresun Limanı’nı kullanabiliriz. Bu bölgenin deniz ve havayolu yönünden artılarımız var.  Ordu yaşamak için güzel bir şehir. Şehrimiz sosyal alanda çok iyi durumda. Bölgemizde eğitim alıp çalışma durumunu 1 ayda sağlayabilecek kapasiteye ulaşıyorlar. Talepler var. Bu OSB’yi canı gönülden bekliyoruz. Fatsa OSB’miz var. Ünye OSB kuruluyor. İlimiz çok iyi konumlara gelecek” açıklamalarını yaptı.

“Ordu’ya 1 yılda bin 500 yeni istihdam sağlayacağız”

Başkanvekili Murat Şimşek Ordu OSB’ye kurulacak olan 2 yeni tesisle bir yıl içinde bin 500 ilave ek istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Ordu Organize Sanayisi hakkında konuşan Başkanvekili Şimşek; “Toplam 600 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir Organize Sanayi Bölgemiz var. 75 sanayici ile çalışıyoruz. Yüzde 99’luk doluluk oranımız var. 5 bin kişi istihdam ediliyor. Ordu OSB olarak bizler bir fabrika yapacağız. Şu an proje aşamasında. Yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağız. Dünya’ya hizmet veren bir tekstil markası ile beraber yapacağız. Ana hedefimiz istihdama katkıda bulunmak. Bu proje e olarak Ordulu büyük bir sanayiciye bizim de hissedar olduğumuz bir arsayı onlara verdik. O arazide de fındıkla ilgili büyük bir entegre tesis kurulacak. Fındığı mamul haline getirip satmayı hedefliyorlar. Bu fabrikada da 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bir yıl içinde bünyemize alacağımız işletme ile çalışan sayımızı bin 500 kişi arttırarak 6 bin 500 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Sağlık hizmetlerinin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Şimşek; “Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Arsayı tahsis ettik. A Tipi bir merkez yaptık. 450 metrekare alanımız var. Bina içinde sağlık merkezi, 3 tane doktor görev yapacak. 2 tane ayrı istasyon yapıldı. 112 İstasyonu kurulacak. Ordu OSB’ye ve 2. OSB’ye hizmet verecek. Kazaya anında müdahale etme fırsatı var. Hem işçiye hem ailelere hizmet verecek. Zamanda tasarruf edeceğiz. İş gücü kaybını önleyeceğiz” şeklinde konuştu.  

HALİL YILMAZER / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar