Perşembe’de dalga sörfü macerası

Ordu’nun Perşembe ilçesinin Efirli mahallesinde yapımı devam eden Dalga Sörfü Merkezi’nde Sörf Eğitmeni Deniz Toprak öncülüğünde yurt içi ve yurt dışından gelen kursiyerlere dalga sörfü eğitimi veriliyor.

info@karadenizekonomi.com / 9.06.2021

Perşembe’de dalga sörfü macerası

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz’i dalga sörfünde iddialı konuma getirmek amacıyla hayata geçirdiği Dalga Sörfü Merkezi ile sörf sporuna ilgiyi artırıyor. Perşembe Efirli’de yapımı devam eden Dalga Sörfü Merkezi’nde, Sörf Eğitmeni Deniz Toprak öncülüğünde yurt içi ve yurt dışından gelen kursiyerlere dalga sörfü eğitimi veriliyor. Isınma hareketlerinden denge eğitimlerine, kaykaylardan sörfe kadar tüm aktivitelerin yapıldığı alan ayrıca katılımcıların bilgi ve birikimlerini paylaştığı, yeni fikirlerin üretildiği bir mekâna dönüşüyor.

Gerekli kıyafetlerle sörfün yılın 12 ayı yapılabildiğine dikkat çeken ve Ordu’da denizin yıl boyu kullanılabileceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Perşembe Efirli Plajı’nı Sörf Eğitimi Merkezi haline getirdik. Burası çok özel dalgaların olduğu bir alan. Burada sörf gibi çok seçkin bir spora ağırlık verdik. Sörf kış aylarında da gerekli kıyafetler olduğunda yapılan bir spor. Karadeniz çok güneşli olmasa da 12 ay dalgamız var. Bu ortamı sörfle değerlendirdik. Dolayısıyla sadece yazın değil, kışında denizi hayatımıza dahil ettik. Şimdi burada çok farklı illerden ve yurt dışından gelenler sörf eğitimi alıyorlar. Sörf adeta Ordu’ya renk kattı, gençlerimiz sörf öğrenmenin yanı sıra bir beyin jimnastiği yapıyor. Birçok alanda eğitim gören ve farklı sektörlerde çalışan arkadaşlarımız tecrübe ve deneyimlerini paylaşarak yeni fikirler üretiyor’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar