ORDUSİAD geleneksel yemekleri sürüyor

Geleneksel yemek buluşmalarına devam eden Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD), 2022 yılının ilk yemek organizasyonunu gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2022

ORDUSİAD geleneksel yemekleri sürüyor

Yemeğe ORDUSİAD Üyesi İş İnsanı Engin Tekintaş sponsor olurken gecenin özel konuğu olan Ordu Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin Gürel de iş insanlarına balıkçılık fırsatlarını anlattı.

Açılış konuşmasını yapan Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği A. Kadir Engin, “2021 acısıyla tatlısıyla geride kaldı zaten. Ama çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Ticaret ve sanayi yönünden bakarsak 2021 yılı Türk TÜSİAD ve diğer birçok STK’nın görüşü fiyatların artmasıyla bir karlılık ve rahatlama oluşturduğunu düşünüyoruz, yükselen fiyatlarla beraber. 2022 ise karların realize olacağı, daha iyi geçeceği bir yıl olarak umuyoruz ve düşünüyoruz” diyerek 2022’de umutlu olduklarını açıkladı.

Engin Tekintaş: “Kısmen yara aldık, kısmen istifade ettik”

Yaşanan krizler hakkında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Engin Tekintaş, “Bugüne kadar birçok krizi hep birlikte yaşadık. Genç kardeşlerimiz belki bir kısmını yaşamadı ama biz herhalde 94'ten bu yana 7-8 zannediyorum kriz yaşadık. Hepsinde bir şekilde kısmen yara aldık, kısmen istifade ettik. Bazen krizler istifadeye yön verebiliyor. Ama genelde de maalesef ister istemez kriz bir yara açarak yoluna devam ediyor. Ama aslolan bu yaşadığımız toprakların birlik ve bütünlük içerisinde yolumuza devam edeceğimiz şekilde bir de vatan toprağı olabilmesi. Onun için mücadele etmek en önemlisi” dedi.

Metin Gürel: “750 ton balık üretiliyor”

Ordu’da kafes tekniğiyle balık üretiminden bahseden Ordu Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin Gürel, “Kafeslerin çaplarına göre değişiyor kafes sayısı değişir çapı 30 metre bazıları 20 metre bazıları 14 metre çapında olanlar da var ama en son kurulan bir tesisimiz var kapasitesi 750 ton. Yani 8 tane kafeste 750 ton balık üretiliyor. Ayrıca buradaki teknolojide uygun modern teknikler kullanılarak yapılıyor. Bu işletmede yemlemeyi de otomatik yapıyor. Bu şekilde ilimizde toplam şu anda 5 Bin ton civarında bir üretim var. Kafeslerde hem alabalık somon dediğimiz balık, hem de levrek üretimi yapılıyor ama son iki üç yıldır alabalığa ve somona rağbet fazla olduğu için ihracata gittiği için bizim bu bölge olsun, Karadeniz Bölgesi'nde olsun somuna daha fazla meyilli oldular.” dedi.

 

Metin Gürel: Bölgemizde 3 yer tespit edildi

Ordu Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin Gürel, “Bakanlığımız bölgemizde balık üretim tesisi potansiyeli olan yerler hakkında araştırma yaptı. Artvin’den başlayarak Samsun ve Sinop’a kadar nerelere tesis kurulabilir, uygundur, bununla ilgili bir rapor hazırladı. Bizim bu bölgede 3 yer tespit edildi. İşte Perşembe’nin dışında olan bir bölgeler. İşte Gülyalı bölgesi var, yine Perşembe ile Kumbaşı bölgesinde bir alan daha tespit edildi ve bunun haricinde yine Ünye bölgesinde Terme ile Ünye arasında bir bölge var” diyerek iş insanlarını yatırım yapmaya davet etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar