Öztürk, “Barış Manço, kıymetini çokta iyi bilmediğimiz bir sanatçı”

Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ordulu Yazar Birol Öztürk, “Barış Manço, aynı çağda yaşadığımız, yaşarken önemini bildiğimiz ama kıymetini çokta iyi bilmediğimiz bir sanatçı” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 14.03.2022

Öztürk, “Barış Manço, kıymetini çokta iyi bilmediğimiz bir sanatçı”

Türkiye'nin tanıdığı sanatçıların hayatlarını kendine özgü üslubuyla kitaplara yansıtan ve Ordu'nun tarihi ve kültür değerlerini, kaleme alan araştırmacı yazar Birol Öztürk, son olarak Barış Manço Yaz Dostum'u yayımladı.

Barış Manço Yaz Dostum adlı eserinin yayımlanmasının mutluluğunu yaşayan Öztürk’ün şimdiye kadar yayınlanmış 35, yayınevine gönderilmiş, yayına hazırlanmakta olanlarla birlikte toplamda 40 kitabı bulunuyor.

Dünyaya bakış açısı, olayları anlatış şekliyle kendi coğrafyasını anlatmaya çalıştığını söyleyen Öztürk, “Yazma serüvenime ilkokulda başladım. Okul panosu vardı sürekli yazdıklarımı oraya astırırdım hocaya. Yaradılışla gelen bir şey yazma durumu. Bende de öyleydi. Çocukluktan gelen bir durum okuma yazma hevesi. Eskilerin tabiriyle hışırcıyım, hiçbir şey atamıyorum. Günlük yazdığım notlar, yıllar önce yazdığım yazılar makaleler şiirler not destelerim hep durur. Yazmak bir mizaç. Yazdıklarımı yayınlatacak fırsatı 2008 yılında herkesin babası ölür ile buldum. Sonrasında mütemadiyen kitaplarım yayınlanıyor” dedi.

Son yazdığı Barış Manço Yaz Dostum adlı kitabının yazma hikayesini anlatan Öztürk, “Son kitabım Barış Manço aynı çağda yaşadığımız, yaşarken önemini bildiğimiz ama kıymetini çokta iyi bilmediğimiz bir sanatçı. Bu yüzden onu kaleme aldım. Bir Karacaoğlan, bir Dadaloğlu. Çağımızın evliya çelebisiyle beraber yaşadık ama farkında değiliz. Barış Manço, dünyada 150 tane ülkeyi gezip Türkiye’yi kültürel anlamda tanıtıp sevdiren muazzam bir değerdi. Şarkılarının hepsinin bir hikâyesi vardır. Anadolu efsaneleridir o şarkılar, o hikâyeler. Anadolu’yu tırnak tırnak gezerek derlenmiş şarkıları vardır. Barış Manço sonsuzdur, benden sonra mutlaka birileri yazdıklarımın üstüne koyup yazmalı. Karacaoğlan gibi, Köroğlu gibi aşık Veysel gibi değerli” diyerek açıkladı.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar