Özgür Özel’den Rize’de ‘çay’ çıkışı: Cezası olsun!

CHP lideri Özgür Özel, Rize mitinginde konuştu. Çaykur'un ilan ettiği fiyatın, taban fiyat olmasını istediklerini vurgulayan Özel, "Bu fiyatın altında herhangi bir işlem yapılamasın. Taban fiyatının altında çay almanın cezası olsun" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2024

Özgür Özel’den Rize’de ‘çay’ çıkışı: Cezası olsun!

Özel, Türkiye’nin dünyada en çok çay üreten ülkeler arasında yer aldığına işaret ederek, çay kanununa ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Çaykur’daki değişiklikleri eleştirerek, Çaykur’un ilan ettiği fiyatın, taban fiyat olmasını istediklerini vurgulayan Özel, “Bu fiyatın altında herhangi bir işlem yapılamasın. Taban fiyatının altında çay almanın cezası olsun, çay üreticisinin emeğini çalmaya çalışanlar cezasını hem Allah’tan hem devletten bulsun.” ifadesini kullandı. Özel, “Bu şartlar altında 11 lira 30 kuruşluk çay fiyatı, bu sene en az 25 lira olarak ilan edilmelidir. 25 liranın altında bir çay fiyatını asla kabul etmiyoruz. 25 liranın altındaki her fiyat emek sömürüsüdür. Pazar’ın, Rize’nin çorbasından, aşından eksiltmektir, borcunu ödeyemeyen hale getirmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar