Rize’nin ilklerine imza atan kadın!

Zorluklar karşısında mücadele eden ve risk almayı seven Babillon Hotel & Spa’nın YKB Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, ticaret hayatında hep ilklere imza attığını söyleyerek, “Kadınlar plajı Rize’de bir ilkti. Bölgede ilk beş yıldızlı otel projesi de bana nasip oldu. İlkler cesaret ister, o da bende fazlasıyla var.” ifadelerini kullandı.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2020

Rize’nin ilklerine imza atan kadın!

2008 yılında Rize’de sektöre plaj işletmeciliği ile adım atan Babillon Hotel & Spa’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, hikayesini şu sözlerle anlatıyor: “Rize-İyidere ilçesinde faaliyete başlattığım günde 700 kişi kapasiteli kadınlar plajı bu sektöre girmeme sebep oldu. Kadınlar plajı ile ilçeye kazandırdığım canlılık o dönemin Belediye Başkanı Ahmet Mete‘nin dikkatini çekti. Bir gün bana ‘Dolgusu yeni yapılan sahildeki boş alanda bir yatırım düşünür müsün?’ diye teklifle geldi. Bende bir fizibilite çalışması yaptım ve turizmde her yıl katlanan bir talep olduğunu gördüm. Ancak bu talebe yetecek konaklama yatırımlarının olmayışı bu iş fikrini oluşturdu ve ortağım Özcan Sümer’le 2016 yılında bölgenin mimari özelliklerini yansıtan ilk 5 yıldızlı otel, restoran ve SPA merkezini faaliyete başlattık.” dedi.

“Türkiye’de kadın olmak çok zor”

Sözlü olarak her ne kadar kadının olduğu yerde başarı var denilse de arka planda kadınlara yetki verilmediğini kaydeden Suyabatmaz, “Risk almayı ve zorluklarla mücadeleyi etmeyi seviyorum ancak Türkiye’de kadın olmak çok zor. Maalesef hala kabul görmüyoruz. Yıllarca toplumda kadının statüsünün belirlenmesinde ciddi mücadeleler verdik. Her kadının da bu mücadeleden asla vazgeçmemesi gerektiğini savunuyorum. Kadın olarak sadece iş hayatında değil; siyasette, sivil toplum kuruluşlarında var olmak çok güzel bir duygu. Başarıyı, mücadeleyi, iletişimi seven tüm kadınlar bu platformlarda olmalı. Her biri sizi farklı alanlarda geliştiriyor. Tecrübe sahibi yapıyor. Ancak bu uğurda çakıllı ve dik yollardan geçeceğinizi baştan kabul etmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“İlkler cesaret ister”

Ticaretinde hep ilklere imza attığını kaydeden Suyabatmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörü seçmemdeki en büyük etken bölgede otel yatırımının olmayışıdır. Ticaretimde hep ilkleri yaptım. Mesela kadınlar plajı bölgede bir ilkti. İlk beş yıldızlı otel projesi de bana nasip oldu. İlkler cesaret ister, o da bende fazlasıyla var.” KARADENİZ EKONOMİ

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar