Sakarya’ya fikir ödülü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yüce, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde uygulayacağı Bisiklet Müze ve Kafe Projesi için fikir ödülü aldı.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2020

Sakarya’ya fikir ödülü!

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Proje Yarışması Ödül Töreni düzenlendi. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde uygulayacağı Bisiklet Müze ve Kafe Projesi fikir ödülünü alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan ödülünü aldı.

‘’Akıllı bisikleti yaygınlaştıracağız’’

Bisikletli ulaşımda farkındalık oluşturmak istediklerini aktaran Başkan Yüce, ‘’ Sakarya’da bisiklet kültürünü ve bisikletli ulaşımda farkındalığı artırmak için çabalıyoruz. Ekim ayında Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nda yapacağız ev sahipliği bizim için çok özel. ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesinde Karadeniz sınır ötesi iş birliği kapsamında destek almaya hak kazandık. Sadece spor ve sağlıklı yaşam için değil, turizm fırsatları içinde bisikletli ulaşımı değerlendirmek istiyoruz. Bisikletli ulaşımda şehir olarak elverişli coğrafya ve iklim şartlarına sahibiz. Toplu taşıma ve bisikleti entegre ederek akıllı bisiklet uygulamasını yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürüyor.  400 metrekarelik Ayçiçeği Bisiklet Vadisi içerisinde olan kafeterya binasını bisiklet temalı alana çevirerek içerisine bisiklet müzesi kuracağız. Bu şekilde müzede bisikletin tarihini insanlara aktarmış olacağız. Yapacağımız kafe projesinde bir de bisiklet temalı kitaplık hazırlayarak tarih, spor, dünya, sanat klasikleri gibi geniş bir kütüphane oluşturacağız. İçerisinde ünlü sporcularla etkinlikler düzenleyeceğiz. Sağlıklı yaşam ve pandemi konusunda bilinçlendirme seminerleri, model araç yapımı atölyesi, bisiklet bakım ve tamir atölyesi, bisiklet aksesuar tasarım atölyesi, bisiklet kampları ve açık hava sinema geceleri etkinlikleri oluşturacağız’’ diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar