Elon Musk'ın Antik Roma Dövüşü Önerisine Türk Turizm Sektöründen Öneri: Aspendos

Tesla CEO'su Elon Musk'ın, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile yapmayı önerdiği antik Roma dövüşüne ilişkin açıklaması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2023

Elon Musk'ın Antik Roma Dövüşü Önerisine Türk Turizm Sektöründen Öneri: Aspendos

 

Musk'ın "Zuckerberg ile dövüşümü XYZ ve Meta'da canlı yayımlanacak. Mekân modern olmayacak, antik Roma konsepti olacak." şeklindeki ifadeleri, dikkatleri bu olaya çekti. Elon Musk'ın İtalya'da mekân arayışında olduğu yönündeki haberler de Avrupa basınında geniş şekilde yer aldı.

 

Bu konuya Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş da farklı bir öneri getirdi. Murat Toktaş, "Elon Musk'ın Zuckerberg ile kafes dövüşü yapma konusunda ısrarlı olduğunu gözlemliyoruz. Bu fikrin hayata geçip geçmeyeceği belirsiz. Ancak dünya basınında konu gündemde oldukça fazla yer alıyor. Biz de bu antik dövüşün en uygun mekânının Aspendos olduğunu dile getirebiliriz. Dünya kamuoyu bu konuyu konuşurken, Türkiye olarak biz de bu fırsatı değerlendirebiliriz." şeklinde konuştu.

 

TÜROFED başkan yardımcısı Toktaş, eğer bu etkinlik gerçekleşmese bile Türkiye ve Antalya için büyük bir reklam fırsatı doğacağını vurguladı. Antalya'nın ve Aspendos'un ismini Elon Musk üzerinden dünya çapında duyurmanın önemine değindi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar