Eskişehir ve Samsun’a 2 yeni model fabrika

İlk kez 2018'de Ankara’da kurulan ve 8 şehirde aktif hale gelen model fabrikalara 2 tane daha ekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak, model fabrikaların Eskişehir ve Samsun’da hayata geçirileceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 1.01.2024

Eskişehir ve Samsun’a 2 yeni model fabrika

 

İşletmelerin rekabetçiliklerini artırmak için maliyetlerin düşürülmesi amacıyla hayata geçirilen model fabrikalara yenileri ekleniyor. Ankara, Konya, Bursa gibi kentlerde aktif halde çalışmaya başlayan model fabrikaların ardından Eskişehir ve Samsun’da model fabrika kurulacak. Bunlarla birlikte model fabrika sayısı 10’a ulaşacak.

Adana Model Fabrika’nın 1. ve 2. Öğren-Dönüş Programları’nın tamamlanması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, üretim süreçlerindeki verimlilikle bu konuda başarı sağlanabileceğini, model fabrikaların işletmelere bu yönde katkı sağlayabildiğini söyledi. Yılmaz ayrıca, model fabrika’nın iş gücünden, ham maddedenne şekilde verimlilik elde edileceğini önce teorik, sonra uygulamalı olarak öğrettiğini ve işletmelerin çok önemli kazanımlar sağladıklarını bildirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar