Hedef üretimi 6 bine çıkarmak

Samsun Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü öğretmen, öğrenci ve personelleri, sağlık çalışanlarının yanında olmak amacıyla tıbbi maske ve koruyucu önlük üretimi yapıyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2020

Hedef üretimi 6 bine çıkarmak

Her geçen gün tıbbı maskeye ve koruyucu önlüğe olan talebin artmasıyla beraber Samsun Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'nin gönüllü öğretmen, öğrenci ve personelleri, sağlık çalışanlarının yanında olmak amacıyla 24 Mart tarihinde başladıkları üretim işinde günlük 600 maske üretimi yaptı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen 'in girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle okula bir 'maske kesim makinesi' kazandırıldı. Makinenin gelmesiyle günde 5 ile 6 bin kadar üretim yapmayı hedefleyen lisede, kesim makinesinden çıkan maskeler öğretmenlerin eline lastikleri takılarak son halini alıyor. Maske üretiminin yanı sıra bir grup öğretmen koruyucu tek kullanımlık önlük üretiyor. Üretilen maske ve koruyucu önlükler Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne veriliyor.

Gazi Devlet Hastanesi ile iş birliği içinde kendi çapımızda maske üretimine başladık diyen Okul Müdürü Sudiye Demircioğlu, ‘’Malzemelerimizi Gazi Devlet Hastanesi verdi. Hastanenin maske, önlük gibi malzemelerini karşılamak için bu işe girdik. Daha sonra seri bir şekilde daha çok üretebilmenin imkanlarının aradık. Şu ana kadar kendi imkanlarımızla okulumuzda bulunan atölyede günlük 600 maske ürettik ve 100 adette koruyucu önlük dikme olayını yaptık. Makinenin gelmesiyle usta öğretici ve makine kullanım oranın bağlı olarak daha çok üreteceğiz. Hedefimiz günde 5 ile 6 bin arasında maske üretmektir’’ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar