Özel Samsun Teknokent İki Farklı Kampüsle açılıyor

Özel Samsun Teknokent Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni eğitim-öğretim yılında iki farklı kampüsü ile Samsun’da açılıyor. Kaliteli ve özel mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına olan ihtiyaç giderek daha fazla önem kazandığını ifade eden Kurum Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Güler, bu ihtiyaçtan yola çıkarak Türkiye’de 37 şehirde özel mesleki ve teknik eğitim programı faaliyetleri sürdüren Teknokent Kolejleri; Özel Samsun Teknokent Koleji Havacılık Kampüsü ve Özel Samsun Teknokent Koleji Batı Kampüsü olarak iki farklı ve nitelikli kampüsleriyle, güçlü kadrosuyla eğitim öğretime başladığını söyledi.  

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2021

Özel Samsun Teknokent İki Farklı Kampüsle açılıyor

Havacılık kampüsü hakkında bilgiler veren Güler; “Havacılık alanı ve sağlık hizmetleri alanı bulunu, batı kampüsümüzde çağın gerektirdiği yenilenebilir enerji bölümü ile bilgisayarlı makine bölümleri; Samsun’da ve Karadeniz’de ilk ve tek kurumsal, devlet teşvikli özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak teknik donanım, güçlü ve deneyimli eğitim kadrosuyla ile yeni dönemde eğitim ve öğretime hazırlanıyor. Özel Samsun Teknokent Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak her iki kampüsümüzde ortak amacımız; gençlerimizi alışılmış kalıpların dışında düşünebilen, Endüstri 4.0 temelli teknoloji ve yazılımı ile öğrenciyi buluşturan, farklı kültürel ortamlarda iletişim kurabilen, problem çözme yeteneğine sahip, inovatif düşünen üretken bireyler olarak hayata hazırlamaktadır. Gençleri hayata hazırlayan okul misyonuyla eğitim anlayışını ortaya koymaktadır” açıklamasını yaptı

Güler; “Gelişen teknoloji ve sanayiyi takip ediyoruz”

Özel Samsun Teknokent Koleji olarak bölümleri oluştururken Türkiye ve globalleşen dünyada gelişen teknoloji ve sanayi alanlarını yakından takip ederek mühendislik –teknolojik tabanlı bölümleri açmayı öncelikli gördüklerini ifade eden Müdür Güler; “Batı kampusumuzdaki Bilgisayarlı Makine Bölümü; tekerliğin icadından günümüze kadar gelişen sanayi devrimi ve ardından gelen sanayileşme ile beraber üretim metotları teknolojisinin gelişmesiyle akıl almaz boyutlarda gelişmiştir. Bu bölüm gençlerimiz özellikle CNC alanında yazılım alanındaki gelişmeye paralel olarak üretim aşamasından bilgisayar kontrolü ile imalattaki hataların önüne geçerek ve daha hızlı, seri üretime imkân sağlayacaklardır. Ayrıca öğrencilerimize bu bölümde bilgisayar destekli makine ressamlığı ve makine bakım ve onarımı dalları da tamamlayıcı dallar olarak alacaklardır. Bu bölümden mezun olan öğrenciler çeşitli makinelerin ve parçalarının imal edildiği işyerlerinde çalışabilecekleri gibi kendi iş yerlerini de açabileceklerdir. Bu alandan başarı ile mezun olanlar seçtikleri dal, meslekle kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda ve üniversite sınavlarından aldıkları puanları ve mesleklerinin devamı olan dallarda ek puan olarak 2 ve 4 yıllık üniversitelerde eğitim ve kariyerlerine devam edebileceklerdir” dedi.  

Güler; “Sektöre nitelikli eleman yetiştireceğiz”

Yenilenebilir enerji bölümü hakkında da bilgiler veren Güler; “Rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik üreten küçük ve büyük çaplı santrallerin kurulumu, işletilmesi bakımı, onarımı ve arızaların giderilmesi ile ilgili yeterlilikleri kazandırmayı hedefleyen mesleki programdır. Yenilenebilir Enerji gücünü güneşten alan hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynaklarıdır. Yeşil enerji olarak tanımlanır. Türkiye de bu sektör hızla gelişmekte ve bu alanda ciddi sayıda kaliteli elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Özel Teknokent Havacılık Koleji olarak bu ihtiyacın gerektirdiği nitelikli elemanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.  Bu alanı bitiren öğrencilerimiz meslek elemanları, rüzgâr santralleri ve güneş santralleri ile ilgili kariyer yapabilirler” şeklinde konuştu.

Eğitimler NORTHFLY Uçuş okullarıyla veriliyor

37 Şehirde bulunan Teknokent Kolejlerinde Özel Havacılık lisesi sadece Samsun’da bulunduğunu anlatan Güler;” Özel havacılık lisesi ile diğer özel mesleki ve tenkil liselere göre farklılık yaratan bir kurumdur. Samsun Teknokent Koleji havacılık bölümünde gençlerimizi; uçak teknisyenliği, uçak motor gövde bakım teknisyenliği, pilotluk eğitim alanlarında uçak teknisyenleri, pilotlar ve uçak mühendislerinden oluşan güçlü ve deneyimli teknik kadro önderliğinde; dinamikleri ve içeriği tamamen faklı bir kültürle bir araya getirmeyi amaçlamıştır. Havacılık öğrencilerimize ayrıcalıklı olarak uçak teknisyeni olabilmek için gerekli 13 modül sınavlarından 8 sınavından muaf tutulması imkanını sağlanmaktadır.  Havacılık bölümümüzde öğrencilerimize pilotluk eğitimini çözüm ortağımız NORTHFLY Uçuş okuluyla beraber vermekteyiz. Dünyada ve özellikle ülkemizde havacılık alanının sürekli gelişmesi, büyümesinden dolayı bu alanda ciddi sayıda kaliteli teknik elemanlara ve pilotlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bölümden mezun olan öğrencilerimiz uçak teknisyen yardımcısı unvanını alırken, işyeri açma belgesine de sahip olurlar. İsteyen mezun öğrenciler önlisans ve lisans programları için üniversite sınavlarına girebilirler ve kendi dalları ile ilgili bölüm seçtiklerinde ek puan ve kontenjan önceliğine sahip olmaklardırlar. Özel Samsun Teknokent Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, devlet teşvikli okul olup sınırlı kontenjanda öğrenci alımı yapmaktadır. Tüm Samsunlu öğrenci ve velilerimizi kampüslerimize bekliyoruz” dedi.

                                                                                                     

             

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar