Sahadaki Tecrübesini Eğitimle Birleştiriyor

İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi, kurduğu İGMO Akademi ile sahadaki tecrübesini eğitimle birleştiriyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2022

Sahadaki Tecrübesini Eğitimle Birleştiriyor

17 senedir aktif olarak ithalat ve ihracatın içinde bulunan İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi, bu süreçte kendi bünyesindeki firmalardan ithalat ihracat yaparken 2011 yılından itibaren de aktif olarak ihracat danışmanlığı yapmaya başladı.

İGMO, Ankara’da başladığı çalışmalarda, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası)’nın Samsun İlinin danışmanlık hizmetlerinde pilot il olarak belirlemesi ve EBRD tarafından akredite danışman olmasından sonra 2014 yılında başta Samsun olmak üzere tüm Karadeniz illerine yayıldı.

İGMO Akademi kurucularından Kurucu Aydanur Demirkol Bayraktar ve Fatih Bayraktar şu açıklamalarda bulundular;

“Aktif saha tecrübelerimiz ve danışmanlık hizmetlerimiz sırasında; firmalarda, kurumlarda deneyimli olarak çalışan personellerin, ithalat -ihracat konularında meslek edinip firmalarda çalışmak isteyenlerin ya da kendi işini kurup, girişimci olarak ihracat yapmak isteyenlerin çoğunun bir dizi eğitimler aldıklarını gördük. Dış ticaret danışmanlığını yürüttüğümüz çoğu firmadan dış ticaret personeline ulaşma konusunda çoğu kez talep almışızdır. Bölgede dış ticaret eğitimi veren, eğitim verdikten sonra da sahada bu kişilere koçluk yapıp destek olabilecek organizasyonlar bulunmamaktadır. Biz ise bu konudaki eksikliği dış ticaret eğitimi ve eğitim sonrasındaki koçluk süreçlerimizle kapatmaktayız. Amaçlarımızdan bir tanesi de; istihdama katkı sağlayarak firmaların dış ticaret personeli bulma sürecine katkı sağlamaktır.”

 

Eğitimler uygulamalı olarak veriliyor

İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi, verdiği dış ticaret danışmanlık hizmetlerinin yanında İGMO Akademi’yi de kurarak saha tecrübelerini, eğitim ile buluşturdu. İGMO Akademi, eğitimleri alan kişilerin sahada aktif olarak başlangıç yapabileceği, hızlı bir şekilde müşteri, pazar, pazarlama ve ödeme süreçlerini hakim olabileceği bir eğitim içeriği tasarladı.  Uzman olan deneyimli eğitimciler ile yürütülen eğitimlerin birçok kısmı uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.

İGMO Akademi’nin Samsun Ofisinde yüz yüze ve online olarak bireysel verilen eğitimlerin yanı sıra,  Ticaret ve  Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları, Teknokent’lerin projeleri kapsamında da ihracat eğitimleri veriliyor

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar