Sera OSB ihaleye çıkıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Sera OSB) ihaleye çıkıyor.

info@karadenizekonomi.com / 15.02.2021

Sera OSB ihaleye çıkıyor

Samsun’un Bafra ilçesine kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Sera OSB) ihaleye çıkıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra’ya hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Samsun, Türkiye’de tarım, istihdam artışı ve sanayi yatırımları noktasında en önde gelen şehirlerden birisi olacak.” dedi.

Sera OSB’nin ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. 1194 dekar alan projenin ihalesi, 2 Mart tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı’nda yapılacak. 

İlçenin Şeyhulaş ve Doğankaya mahallelerinde kamulaştırma neticesinde oluşturulan 1194 dekar alanda kurulacak olan 30 milyon 656 bin TL keşif bedeli Sera OSB, Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Karma projesinden sonra ilçeye kazandırılacak ikinci organize sanayi yatırımı olmuş olacak. 30 sera parseli, salatalık, biber, domates, patlıcan ve ikinci ürün olarak marul yetiştirmek isteyen yatırımcılara tahsis edilecek. Fide ve süs bitkileri yetiştirilmesinin yanı sıra ıslah çalışmalarının da yapılabileceği parsellerde firmalar, sebze kurutma, salça, turşu fabrikaları ve soğuk hava depoları da kurarak endüstriyel tarımın gelişimine katkı sağlayabilecek.

Saha yatırımlarının başlayacağını ifade eden Demir, “Samsun bölgenin merkezi ve tarımsal alanda da Türkiye'nin en önemli noktalarından bir tanesi. Bafra OSB için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum. İlçe halkımız bu yatırımı hak etti. Sera OSB, hem Samsun'a hem de Bafra'ya büyük bir motivasyon sağladı. Yatırımın ilçe ekonomisine, tarımsal gelişimine ve çiftçisine önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar