VEZİRKÖPRÜ’DEN START VERİLDİ

Vezirköprü ilçesinde ‘Samsun Yöresel Ürünler Markalaşıyor’ projesiyle ilgili programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yöresel ürünleri, kendi değerlerimizi, kıymetlerimizi, üretime ve istihdama çevirmek çok önemli. Türkiye dışına da satışı hedefleyen bir proje bu” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2022

VEZİRKÖPRÜ’DEN START VERİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılı Sosyal Gelişme ve Destekleme (SOGEP) Programı kapsamında finanse edilen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından koordine edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Samsun Yöresel Ürünler Markalaşıyor' projesinin kapanış programı Vezirköprü ilçesinde yapıldı. Proje kapsamında oluşturulan Nerik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Gıda Üretim Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirildi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra Nerik Kooperatifi Başkanı Hatice Kandemir, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Abdullah Gökbilgin, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve çok sayıda davetli katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü ilçesinin tarihi önemine değinerek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vezirköprü bizim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biridir. İsmini vezirlerinden alıyor. Böyle bir asaleti, böyle bir genetiği var. Vezirköprü bugün kamu yatırımlarında en öndeki ilçelerimizden. Burada bir şey üretmek ve onu satışa değer hale getirmek herkesin harcı değil. Bir de bunu ortaklık içerisinde yapıyorsunuz. Burada bir birliktelik kurdunuz. Bunlar çok değerli.”

Projenin önemine vurgu yapan Başkan Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bunu desteklediğini ifade ederek, “Özellikle yöresel üretimleri, kendi değerlerimizi, kıymetlerimizi, üretime ve istihdama çevirmek çok önemli. Özelikle dikkatinizi çekiyorum, Türkiye dışına da satışı hedefleyen bir proje bu. Çalışılırsa mümkün mü bu. Tabi ki mümkün. Vezirköprümüzün dünyaya satacağı o kadar çok şey var ki” diye konuştu.

Vezirköprü’ye kurulacak Besi OSB’den de bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burada 20 bin baş hayvan üretilecek. Türkiye’ye, dünyaya oradan üretim akacak. Dolayısıyla üretim çeşitliliği de gelişecek. Ayrıca 1500 dönüm üzerinde karma OSB’yi de kuracağız. Bunun dışında 248 dönüm Küçük Sanayi Sitesi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vezirköprü ilçesine yapılan yatırımlardan da söz eden Başkan Demir, “İlçedeki bütün kırsal altyapıyı da bitiriyoruz. İlçemiz, kaliteli ve konforlu ulaşıma kavuşacak. Musluktan içilebilir kalitede ve sürdürülebilir içme suyu akıtacağız” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar