Yerliye pozitif ayrımcılık

Birçok ilde gerçekleşen ihalelerde kamuyu zarara uğratmayacak şekilde pozitif ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Dr. Ali Çelik, benzer uygulamanın Tokat için de geçerli olması gerektiğine işaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 23.06.2021

Yerliye pozitif ayrımcılık

Yaptığı yazılı yaptığı açıklamada birçok ilde ihalelerin kamuyu zarara uğratmayacak şekilde yerli firmalara verildiğine dikkat çeken Başkan Çelik, pandemi döneminde zor günler geçiren yerel esnafın kamu yararı gözetilerek desteklenmesi çağrısında bulundu. Çelik, açıklamalarında “göreve geldiğimiz günden bu yana bu şehirde yaşayan odalarımıza kayıtlı olan, aidat ödeyen, katma değer ve istihdam oluşturan, kısacası şehrimize değer katan yerel iş insanımıza pozitif ayrımcılık yapılması ve desteklenmesi gerektiğini söylüyoruz. Ziyaretçilerimiz ve yöneticilerimiz ihalelere yerel firmaların katılımını ve kamunun zarar görmeyecek şekilde bu işin organizasyonunu sağlayacak çözümleri üretmelidir. Bunu başarabilen birçok il var. Kısacası bürokrasiye alımları kamuya zarar ettirmeyecek şekilde yerel işletmelerden yapın talimatı verilmelidir. Son dönemlerde pandemi ile beraber büyük sıkıntılar yaşayan iş insanlarımızdan bu konuda bırakın ihaleleri, doğrudan teminlerde bile başka illerden alımlar yapıldığı noktasında yoğun şikâyetler alıyoruz. Konuyu yakından takip edeceğimizin ve olumsuzlukları kamuoyu ile paylaşacağımızın olumlu gelişmeler olursa da teşekkür edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar