DKİB, Yatırım Alanları İçin Trabzon Milletvekillerinden Destek İstiyor

Trabzon'da ekonomik büyümenin artırılması ve yatırımcılara fırsatlar sunulması talepleri, "2024-2026 yıllarında uygulanacak Orta Vadeli Program"ın açıklanmasıyla gündemde.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2023

DKİB, Yatırım Alanları İçin Trabzon Milletvekillerinden Destek İstiyor

DKİB Başkanı Saffet Kalyoncu, organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgelerinin genişletilmesi, yeni planlı sanayi alanlarının oluşturulması, ve kamulaştırma süreçlerinde yeni bir mekanizma geliştirilmesi gibi önemli adımların atılmasını bekliyor.

Trabzon'un yatırımcılar için cazip hale getirilmesi ve sanayi altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini savunan Kalyoncu, şehrin siyasilerinin son 20 yılda bu yönde herhangi bir katkı sunmadığını dile getiriyor. Özellikle Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Su Ürünleri İhtisas Organize Bölgesi ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgeleri'nin yatırım programına dahil edilmesi talepleri kamuoyunda büyük destek görüyor.

Trabzon milletvekilleri, bu önemli adımları atarak şehirlerinin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunabilecekleri bir fırsatın önünde olduklarının farkında. Başkan Saffet Kalyoncu, milletvekillerinden bu konuda somut adımlar atarak şehrin ekonomik canlanmasına destek olmalarını bekliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar