Fındık Sektörü Toplantısında 2023 Rekolte Endişesi: TTB Görüşlerini Rapor Haline Getiriyor

Trabzon Ticaret Borsası (TTB), geleneksel olarak her yıl düzenlediği fındık sektörü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni alım sezonu öncesi ticaret erbabı bir araya gelerek önemli konuları ele aldı.

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2023

Fındık Sektörü Toplantısında 2023 Rekolte Endişesi: TTB Görüşlerini Rapor Haline Getiriyor

Toplantının açılışında konuşan TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, 2023 ürünü fındık hasat ve kurutma işlemlerinin devam ettiğini ve pazara sunulmaya hazırlandığını belirtti. Sektörde faaliyet gösteren üyelerin görüşlerini alarak mevcut durumu ve sorunları değerlendirmeyi amaçladıklarını vurguladılar. Toplantıya katılan fındık tüccarları ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mikbir Hakan Canbakkal yönetiminde, 2023 fındık rekoltesinin geçen yıla göre azalacağına dair görüşlerini dile getirdi. Canbakkal, 700 bin tonun altında bir rekolte ihtimaline işaret ederek, geçen yıl TMO ve işletme sahiplerinin elinde kalan 200 bin ton fındığın iç ve dış piyasadaki ihtiyaca cevap verebileceğini ifade etti. Toplantıda alınan görüşler TTB tarafından rapor haline getirilerek ilgili mercilere iletilmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri, yeni rekolte beklentileri ve pazardaki gelişmeler konusunda görüş birliği sağlamayı amaçlayan bu toplantının sektöre önemli bir ışık tuttuğunu ifade ettiler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar