Gençler için istihdam projesi

TTB-KTÜ işbirliği ile gençlere yönelik istihdam projesi uygulanacak.

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2023

Gençler için istihdam projesi

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliği ile eğitim ve istihdamda olmayan gençlere yönelik eğitim projesi uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile imzalanan proje TTB ile KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” kapsamındaki projenin borsanın direkt veya endirekt iştigal alanına giren konuları kapsadığına dikkat çekerek 1 yıl süreli uygulama ile ilgili şunları söyledi:

“Proje 60 kursiyerin katılımı ile yapılacaktır. Mesleki eğitim kapsamında genel uluslararası ticaret ve teknik İngilizce, kirleticiler, GDO, hijyen, etiketleme, organik üretim, ambalajlama kuralları, pazarlama standartları ve araştırmaları alanında kurslar verilecektir. Bu kurslar ile işsiz olan ve işgücüne katılmak isteyen gençlerimizin mesleki nitelikleri arttırılacak ve piyasada talep edilen işgücü haline geleceklerdir.”

Eyyüp Ergan, satış ve pazarlamaya meraklı 15-29 yaş aralığındaki gençlerin yararlanabileceği projenin en önemli özelliklerinden birinin de katılımcıların yarısının kadınlardan oluşturulması olduğuna dikkat çekerek; “60 gencin, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek mesleki ve beceri geliştirme eğitimleri ile iş gücü piyasasına katılımları sağlanacaktır. Böylece istihdam sağlayan KOBİ’lerinde dış pazarlara erişim becerileri artırılarak rekabet edebilirlik düzeylerinde artış sağlanmasına katkıda bulunulacaktır. Yetiştirilecek gençlerin özellikle dış ticaret, organik üretim ve pazarlama standartları gibi günümüzün aranılan istihdam taleplerine cevap verecek olmaları, hem işsizliği önleyecek, hem de sektörde kalifiye elamanların yer almasını sağlayacaktır. ” dedi. 

Eyyüp Ergan’ın verdiği bilgiye göre, eğitim ve istihdamda olmayan 15-29 yaş aralığındaki gençlerin başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

Üniversite mezunları ile erkeklerde askerlik görevini yapmış olanlara tercih önceliği tanınacak. Gençlerin satış ve pazarlamaya meraklı olmaları ile temel bilgisayar ve İngilizce bilgisine sahip olmaları da artı özellik olarak değerlendirilecek.

Gerekli bilgiler Trabzon Ticaret Borsası’nın Pazarkapı mahallesindeki binasının asma katında yer alan proje ofisinden ya da 0462-3264505- 18 (dahili)nolu telefon alınabilecek. 60 genç katılacakları her eğitim günü için 10 Euro harcırah alacaktır.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar