Trabzon ile Kırklareli Ticaret Borsası işbirliği…

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) arasında tarımsal ürünlerin sanayi mamulü haline getirilmesi ve ticaretinde işbirliği yapılacak.

info@karadenizekonomi.com / 20.06.2023

Trabzon ile Kırklareli Ticaret Borsası işbirliği…

TTB’nin Bulgaristan’ın Varna ve Burgaz kentlerine düzenlediği inceleme gezisinin ardından Trabzon ve Of TSO Başkanlarının da yer aldığı heyet, Kırklareli Ticaret Borsası’na ziyarette bulundu.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel ile görüş alış verişinde bulunan heyet üyeleri, Kırklareli’nde siyah üzümden elde edilen mamullerin benzerlerinin Trabzon’un İsabella olarak da adlandırılan aynı tür meyveden elde edilmesi için başlatılan çalışmalara dikkat çektiler.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Kırklareli’nin kaliteli tarımsal üretimde söz sahibi yöre olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin fındıktan elde ettiği kadar da olmasa bile hayvansal ürün ihracatından önemli sayılabilecek döviz kazanabileceğini belirtti.

Trabzon heyeti tarafından kendisine Trabzon’da üzümden üretilen mamullerin yanı sıra fındık da hediye edildi.

Başkan Altenel kendisine verilen bordo-mavili Trabzonspor formasını hemen giyerek heyet üyelerine jestte bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar