Trabzon, sağlık turizminde yeni bir döneme hazırlanıyor

Trabzon TTSO, sağlık turizminde liderlik için adım atıyor! Başkan Erkut Çelebi önderliğindeki TTSO, Türkiye'de sağlık turizmini geliştirmek adına kümelenme projesiyle dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2024

Trabzon, sağlık turizminde yeni bir döneme hazırlanıyor

 

Gürcistan ve Azerbaycan ile yapılan başarılı temaslar, Trabzon'u sağlık turizminin merkezi yapma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. TTSO ile Trabzon, sağlık turizminde yeni bir döneme hazırlanıyor.

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri Bakü ziyaretini değerlendirdi. Çelebi, sağlık turizmi odaklı bir kümelenme projesi kapsamında Azerbaycan'a yapılan bu ziyaretin, Türk sağlık sektörünün kalitesi ve uygun fiyatlarıyla bölgede çekici bir destinasyon haline gelmesine katkı sağladığını belirtti. TTSO Başkanı, bölge ülkeleriyle yapılan işbirliği projelerinin devam edeceğini ve özellikle Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve İran gibi komşu ülkelerle çalışmaların süreceğini ifade etti.

 

 

‘’Direkt uçak seferlerini artırmak için çalışıyoruz"

Çelebi, sağlık turizminde talebin artmasıyla birlikte Bakü'ye yapılan direkt uçuşların önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda, Bakü'nün uçuş kapasitesini artırması ve Türk Hava Yolları'nın da ilerleyen günlerde uçuşlarına başlamasının beklendiğini belirtti. Başkan, sağlık turizmiyle birlikte alışveriş, otel ve restoran sektörlerinde de potansiyel bir artış yaşanacağını düşündüğünü ifade etti.

 

Arsin OSB  İhracat Başarısıyla Parlıyor!

Başkan Çelebi,  Trabzon'un turizmde elde ettiği başarıları ve Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan firmaların Türkiye genelindeki ihracat başarılarınıda  vurguladı. Çelebi, Trabzon'un turizmde önemli bir konuma yükseldiğini belirtirken aynı zamanda Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaların Türkiye'de OSB'ler içinde en çok ihracat yapanlar arasında yer aldığını ifade etti.Başkan Çelebi, "Trabzon olarak hem turizmde hem de sanayide önemli adımlar attık. Turizmde elde ettiğimiz başarı, bölge ülkeleriyle olan işbirliklerimizi artırmamıza ve bölgesel kümelenme projelerine odaklanmamıza olanak sağlıyor. Aynı zamanda Arsin OSB'deki firmalarımızın Türkiye genelindeki ihracat sıralamalarındaki başarıları da bizi gururlandırıyor. Bu, Trabzon'un sadece turizmde değil, aynı zamanda sanayide de önemli bir aktör olduğunun bir göstergesidir" dedi.

 

Erkut Çelebi, Trabzon'un hem turizm potansiyeliyle hem de sanayideki başarılarıyla her yönden önemli bir kent olma yolunda çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, "Burada her türlü, her yönlü çalışmaya devam ediyoruz. Hem turizm hem de sanayi alanında elde ettiğimiz başarıları önümüzdeki dönemde daha da artırmak için projelerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Yaren KAYA

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar