Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Ergan; “Ücreti vergi yükünü azaltıp, üretimi arttırarak kazanç vasıtası yapabiliriz”

Komisyon tarafından yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL olarak belirlenen asgari ücret Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan tarafından da, vergi yükünün hafifletilmesi beklentisi ile olumlu bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 24.06.2023

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Ergan; “Ücreti vergi yükünü azaltıp, üretimi arttırarak kazanç vasıtası yapabiliriz”

Eyyüp Ergan, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada,  asgari ücretin tüm tarafların ortak kararı ile belirlenmesini bu konuda son yılların en önemli gelişmesi olarak gördüklerini belirtip, ücreti vergi yüküne azaltıp, üretimi arttırarak kazanç vasıtası haline getirebileceklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Çalışanların enflasyona ezdirilmemesini hedef alarak belirlenen asgari ücret konusunda taraftarların ortaya koyduğu davranış takdire değerdir. Bu davranışın ülkemizde kamu adına yapılacak tüm çalışmalara örnek olmasını temenni ediyoruz.

Türkiye’de istihdamın büyük kısmını sağlayan özel teşebbüsü de daha verici olması konusunda teşvik ederek, ücret üzerindeki vergi yükünün de kademeli olarak azaltılmasını da bekliyoruz. Ancak bunun da gerçek manada kalıcı çözüm olmadığını iyi biliyoruz. Çözüm her alanda üretimi arttırmak, tükettiğinden fazlasını üreterek ihracatını arttıran bir Türkiye ekonomisi oluşturmaktan geçiyor. Bunun için de borsamızın, “Çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanacağız”  sloganına sarılmamız yeter de artar bile.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar