Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı: Bankaların finansmana erişimi kolaylaştırması gerekiyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, iş dünyasının içinde bulunduğu durumda bankaların esnaf, tüccar ve sanayicinin finansmana erişimini sağlaması gerektiğini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 26.06.2023

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı: Bankaların finansmana erişimi kolaylaştırması gerekiyor

Çelebi, "Böyle devam ederse bir süre sonra çalışacak müşteri bulamayacaklar. Birçok firmanın ödemeler konusunda sorunları olduğunu biliyoruz" dedi.

Çelebi, Türkiye İş Bankası'nın demir-çelik sektörüne yönelik Emtia Ticaret Platformu Proemtia'nın tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iş dünyasının finansmana erişim konusunda sağlanan her imkanın önemli olduğunu ifade etti. İçinde bulunulan süreçte en büyük ve acil taleplerinin bankaların kredileri açması ve esnafın, ticaretçinin önünü açması olduğunu belirten Çelebi, bankaların piyasayı canlandırması gerektiğini vurguladı.

Sıkışmış piyasanın açılması ve iş dünyasının finansmana erişiminin kolaylaştırılması için çaba harcayan herkese teşekkürlerini ileten Çelebi, bankalara çağrıda bulundu. Esnafın, tüccarın ve sanayicinin ayakta kalabilmesi için bankaların finansmana erişimi kolaylaştırması gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde, bankaların müşteri kaybedebileceğine ve çalışacak müşteri bulamayabileceğine dikkat çekti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar