Trabzon TSO Başkanı Çelebi Batum’da

Batum’a bir ziyaret gerçekleştiren Başkanı Çelebi, Türkiye Batum Başkonsolosluğu ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı ve DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan'ı ziyaret ederek “Türk Şirketleri Gürcistan’daki yatırımlarını artırmalıdır” çağrısı yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 19.08.2023

Trabzon TSO Başkanı Çelebi Batum’da

Ticaret Ateşeleri Didem Dirlik Songür ve Canberk Güzel, DEİK Türkiye Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan ve TTSO üyesi iş adamlarının da yer aldığı görüşmede, özellikle sınır kapısında yaşanan yoğunluğun giderilmesi için alınması gereken önlemler başta olmak üzere çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, TTSO'nun Trabzon'un ihracatını artırmak için yaptığı çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirtti.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Batum'un ve Gürcistan'ın diğer bölgelerinin Türkiye için önemli bir iş potansiyeli barındırdığına dikkat çekerek, "Odamız üyesi birçok iş insanımızın yatırımları var. Bunların sayısını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca özellikle sağlık turizmi yönünden Gürcistan bizim için önemli bir pazar durumunda. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor ve önemli gelişmeler kaydediyoruz. Tiflis - Trabzon uçak seferlerinin başlatılması için de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan'ı ziyaret etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Batum temasları kapsamında Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı ve DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan'ı ziyaret etti.

Nurol Holding Gürcistan Direktörü Lütfü Bilgin ve Acara Tekstil Direktörü Gia Lominadze'nin de katıldığı toplantıda, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkiler, Gürcistan'daki yatırım imkânları ve sağlanan olanaklar ile yabancı yatırımcıların faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Türk iş dünyasının Gürcistan'da önemli yatırımları olduğunu ancak uluslararası firmaların da her geçen gün yatırım ve etkinliklerini artırdığına dikkat çekerek, "Bu anlamda özellikle doğru sektörlerde üretime dayalı yeni yatırımlarla Gürcistan'da Türk iş dünyasının etkisini artırmak için çalışmalıyız" dedi.

Çelebi, Uluslararası Yatırımcılar Derneği çatısı altında bir güç birliği yaratmanın önemini de vurgulayarak, "Önemli yatırım imkânları konusunda dernek vasıtasıyla bilgi alınabilir ve iş birliği imkânları sağlanabilir. İş yapan firmaların dernek çatısı altında yer alması yeni yatırımlar ve doğru iş birliklerinin önünü açacaktır" diye konuştu.

Osman Çalışkan da Başkan Çelebi'ye ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, yatırım rehberliği konusunda her zaman yardıma hazır olduklarını vurguladı ve Gürcistan'da faaliyet gösteren şirketleri derneğe üye olmaya davet etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar