CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TRABZON'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

Erdoğan, 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen "Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü, Araklı Özgen Mahallesi Beşikdüzü ve Yomra Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 931 Konut-78 Dükkan-1 Ticaret Merkezi, Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 1.02.2022

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TRABZON'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde 272 milyon liralık altyapı yatırımını tamamladığını, hizmet binasını tadil ettiğini, çok katlı otopark yaptığını, Yalıncak Plajı'nı düzenlediğini, sokak geliştirme ve çevre düzenleme projelerini hayata geçirdiğini, şehre 6 turizm tesisi kazandırdığını ve millet bahçesine buz pateni pisti kurduğunu anlattı.

Büyükşehir Belediyesinin bu ve diğer yatırımlarının resmi açılışlarını bugün yaptıklarını belirten Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin yeni otogar inşası, sahil düzenleme çalışmaları, meydan otogarı yapımı, kentsel tasarım ve dönüşüm projeleri gibi devam eden pek çok çalışması olduğunu söyledi.

Açılışları yapılacak ilçe belediyelerinin projelerine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, Ortahisar Belediyesinin, "Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında konut ve ticari alanları tamamlarken aynı bölgedeki tarihi bir konağı restore ettiğini, ilçe genelinde 7 ulaşım ve altyapı projesini bitirdiğini kaydetti.

Şalpazarı ve Hayrat Belediyelerinin hizmet binalarının inşasını tamamladığını, Tonya Belediyesinin bir güneş santrali kurduğunu, Canikdere Şelalesi'nin peyzaj çalışmasını bitirdiğini, büyük limanda çok sayıda ceviz ve aronya ağacı dikimi yaptığını ifade eden Erdoğan, Arsin Belediyesinin cadde yapımı ve düzenlemesi, Maçka Belediyesinin de kültür merkezi projesini hayata geçirdiğini belirtti.

İlçe belediyelerinin tüm eser ve hizmetlerinin resmi açılışını da bugün yaptıklarını belirten Erdoğan, Trabzon'a bakanlıklar, kurumlar ve belediyeler vasıtasıyla kazandırılan yatırımların şehir ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, yatırımlarda emeği geçenleri tebrik etti.

Erdoğan, Türkiye'yi 20 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılanların 5 katı, 10 katı esere kavuşturabilme başarısını gösterebilmelerinin gerisinde millete aşkla, sevdayla hizmet etmeleri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da gerçekleştirdiği bir dizi açılışın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Anı defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu kente sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar