Rus dev konteyner vinçlerinin kurulumu Trabzon Limanı’nda yapılacak

Rusya'da hizmet verecek dev konteyner vinçlerin kurulumu Trabzon Limanı'nda yapılacak.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2021

Rus dev konteyner vinçlerinin kurulumu Trabzon Limanı’nda yapılacak

Rusya'nın Novorossiysk Limanı'nda hizmet verecek 80 metre yüksekliğindeki 2 dev konteyner vincinin kurulumu yapılmak üzere Trabzon Limanı'na getirildiği bildirildi.

‘’Trabzon Limanı en son Fatih Sondaj Gemisi'nin kule vinçlerinin montajı için bir projeye ev sahipliği yapmıştı. Şimdi de iki tane dev konteyner vinci olacak STS vinçlerinin kurulumu için Trabzon Limanı tercih edildi’’ diye sözlerine başlayan Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, ‘’Burada 4 aylık bir proje gerçekleştirilecek. Vinçler kurulduktan sonra deniz yoluyla Rusya'nın Novorossiysk Limanına sevk edilecek. Vinç parçaları 15-20 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor ve montaj aşamasında 60 personel görev alıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazır hale getirilecek 2 vinç, en büyük konteyner gemilerine hizmet vermesi için Rusya'ya götürülecek. Bir önceki yıla baktığımız zaman Trabzon Limanı'ndaki işlem hacmi yüzde 10 civarında artmıştır. Bir milyon 900 bin tonlara ulaşmış vaziyetteyiz. Trabzon Limanı'nın gelecek için önemli gördüğümüz Nahçıvan koridorunun hizmete girmesi, Zigana ve KOP Dağı tünellerinin tamamlanmasıyla çok daha stratejik bir duruma gelmiş olan Asya ve Avrupa'yı kesiştirecek önemli rolleri, geçmişte olduğu gibi almaya devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar