Trabzon TESOB olağan genel kurulu yapıldı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin 2022 yılı Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimlerde tek aday olan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi.

info@karadenizekonomi.com / 10.05.2022

 Trabzon TESOB olağan genel kurulu yapıldı

 

GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulun Divan Başkanlığını Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yaptı. Genel Kurula AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Güven Aksoy, Trabzon Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Pehlivan, Halk Bankası Bölge Müdürü Ömür Batur, kooperatif başkanları ve delegeler katıldı.

 

“BEKLENTİMİZ, ESNAF VE SANATKÂRLARA DESTEĞİN SÜRMESİDİR”

 

TESOB Başkanı Metin Kara, 2022 yılı Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Hepimizin üzerinde büyük emeği olan; sevgi, merhamet ve şefkat timsali annelerimizin Anneler Günü’nü kutlamak istiyorum. Her çocuğun ilk öğretmeni olan ve güçlü toplum yapımızın en büyük mimarlarından olan annelerimizin günü kutlu olsun. Hayatta olanlara sağlıklı ömürler, ebediyete intikal etmiş tüm annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine bu vesileyle geçtiğimiz hafta idrak ettiğimiz Ramazan Bayramınızı tekraren kutluyor, nice Ramazanlara sağlık ve huzurla ulaşmayı Yüce Rabbimden diliyorum. Tabii ki bizlere iki bayramı bir arada yaşatan, 8’inci şampiyonlukla dünyadaki tüm Trabzonsporluları ve taraflı tarafsız herkesi sevince boğan Trabzonspor’umuzu; başkanından futbolcusuna, kulüp çalışanından taraftarına kadar tebrik ediyorum. Köklerimizden gelen inancımızla bu seneki başarılarımızın gelecek senelerde de sürmesini, bu sevinçlerimizin devamını diliyorum” dedi.

 

“YENİ DÖNEMDE DE PROJELERİMİZ SÜRECEK”

 

Başkan Kara, yeni dönemde de projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Hizmette Sınır Yok Projesi, TESOB Girişimcileri Hayata Geçiriyor Projesi, Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Projesi, Turisti Kazanan Geleceği Kazanır Projesi ve buna benzer birçok proje ile esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde de Dijital Pazarlama Projesi, Online Satış Konusunda Esnaf ve Sanatkâra Bilgilendirme Projesi gibi projeleri uygulamaya koyacağız. Esnaf okulu projemizin temellerini hem iş yeri denetleme ve danışmanlık grubumuzla hem de Ortahisar okul sektör işbirliği kurulumuzla birlikte atıyoruz. Meslek lisesi müdürlerimiz ile birlikte basını ziyaret ederek meslek liseleri üzerindeki kötü algının ortadan kaldırılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlerleyen süreçte hazırlamış olduğumuz 30 farklı başlıkta çalışmalarımıza devam edeceğiz. Meslek liseleri bizim kurumlarımızın geleceğidir. İnşallah bu desteğimiz artarak devam edecektir. Bir diğer projemiz de Gençler CNC Tezgahı İle İş Hayatına Atılıyor Projesi’dir. Bu projemizin de kabulünü bekliyoruz. Projemizin bütçesi 351 bin Euro ve projemiz 12 ay sürelidir. Projemiz kapsamında 15 kadın, 15 erkek ve 5 engelli arkadaşımız olmak üzere toplam 35 kursiyerimize yönelik ahşap üzerinden hediyelik eşya üretimi ve ahşap oyuncak üretimi üzerine CNC makinesi üzerinden eğitimler vereceğiz. Bu projemiz ile Trabzon ilinde hediyelik eşya imalatı alanında sektörün güçlenmesine katkı sunacağız hatta sektörü yeniden inşa edeceğiz.”

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (TESOB) Olağan Genel Kurulu'na katılan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle özel sektörün devletin belkemiği olduğunu belirterek, "Pandemi ve devamında gelen savaş durumu ekonomiyi elbette olumsuz etkiledi. Ancak çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımız sürdüreceğiz" dedi.

TESOB Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Hacısalihoğlu da Başkan Kara ve yönetimini tebrik ederek yeni görev dönemindeki çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar