Denizbank, Fon Dolandırıcılığı İddialarına İlişkin Resmi Açıklama Yaptı: "Hukuk Sürecini Bekliyoruz"

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olan Denizbank, son günlerde gündeme gelen fon dolandırıcılığı iddialarına ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 29.11.2023

Denizbank, Fon Dolandırıcılığı İddialarına İlişkin Resmi Açıklama Yaptı:

 

Bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde görevli olan Şube Müdürü Seçil Erzan'ın, tanınmış isimleri içeren bir grup kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor.

Denizbank'ın açıklamasına göre, banka 2022 yılı Haziran ayından itibaren Erzan'ın görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde müşterilerinden birinin şikayeti üzerine olaydan haberdar oldu. Banka, şikayetçilerin mağdur olduklarını iddia ettikleri olayların, yaklaşık bir yıl öncesine dayandığını ancak bu tarihe kadar hiçbir şekilde bildirim almadıklarını belirtti.

Açıklamada ayrıca, bankanın herhangi bir saadet zinciri veya dolandırıcılık faaliyetine dair kayıt bulunmadığı vurgulanarak, suçlamaları reddetti. Banka, konuyla ilgili olarak daha önce savcılığa bildirimde bulunduklarını ve hukuki sürecin adilane bir şekilde sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Denizbank, kamuoyuna yapılan çeşitli beyanatların gerçekleri çarpıttığını ve bankanın itibarının zarar görmesine neden olduğunu belirtti. Açıklamada, hukuk sürecinin ve adaletin tecelli etmesi için bekleyişlerini sürdüreceklerini vurguladı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar