Fındık kasayı doldurdu! 9 ayda 1,92 milyar dolarlık gelir
Türkiye’nin fındık ve fındık mamulleri ihracatı, 2026’nın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı. Sektörün ihracat geliri 1 milyar 921 milyon dolara ulaşırken ülkeye sağlanan döviz girdisi 320 milyon dolar yükseldi.
info@karadenizekonomi.com / 26.10.2026
Türkiye, fındık ve fındık mamulleri ihracatında 2026 yılının ilk dokuz ayında gelirini artırdı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ocak-eylül döneminde sektörün toplam ihracatı 1 milyar 921 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 601 milyon dolar olan ihracat geliri, bu yıl 320 milyon dolar arttı. Böylece fındık ve fındık mamulleri ihracatında yıllık bazda yüzde 20’lik büyüme kaydedildi.
Tarımsal İhracatta Fındık Öne Çıktı
Türkiye’nin tarım sektörü ihracatı da yılın ilk dokuz ayında 27,1 milyar dolara ulaştı. Fındık ve işlenmiş fındık ürünleri, tarımsal dış satıma sağladığı döviz girdisiyle öne çıkan sektörler arasında yer aldı. İhracat gelirindeki artış, fındığın Türkiye ekonomisi ve dış ticareti açısından önemini bir kez daha ortaya koydu.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-10-29 08:09
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 250 TL |
| GİRESUN | 197,50 TL |
| ORDU | 180,00 TL |
| DÜZCE | 159,50 TL |


