Rize’ye 10 Milyar Liralık Yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de toplam değeri yaklaşık 10 milyar lirayı bulan 26 projenin açılışının yapılacağını, 3 yeni yatırımın ise temelinin atılacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2026

Rize’ye 10 Milyar Liralık Yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde kentte tamamlanan ve devam eden yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, 26 projenin resmi açılışının gerçekleştirileceğini, 3 yeni yatırımın da temelinin atılacağını söyledi.

Rize’de 5 Bin 636 Konut Tamamlandı

Erdoğan, TOKİ çalışmaları kapsamında Rize’de bugüne kadar 5 bin 636 konutun tamamlandığını, 1.221 konutun yapımının sürdüğünü açıkladı. Yağlıtaş, Kendirli, Madenli ve Çayeli’ndeki konutların da açılış kapsamında hizmete alınacağını belirtti.

330 Bin Metrekarelik Millet Bahçesi

Rize’de toplam 330 bin metrekarelik millet bahçesinin hizmete sunulduğunu belirten Erdoğan, İyidere ve Çamlıhemşin millet bahçelerinin de açılacağını söyledi. Güneysu’da ise altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanan 27 geçici iş yeri hak sahiplerine teslim edilecek.

Eğitim Ve Kültür Yatırımları

Rize Kültür Sokağı’nın hizmete açılacağını belirten Erdoğan, projenin yerel üreticilere ve şehir ekonomisine katkı sağlamasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca kent genelinde 10 okulun güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını, Çamlıhemşin’de 16 derslikli okul ile Rize merkezde 600 kişilik öğrenci yurdunun da hizmete alınacağını açıkladı. Erdoğan, Isırlık Tabiat Parkı ve spor alanı ile bisiklet yolunun üçüncü etabının da açılış kapsamında olduğunu belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar