Altın krizde güvenli liman

Altının güvenli liman algısının popülerliğini koruduğunu söyleyen Levent Kuyumculuk’un sahibi Yıldırım, “İçinde bulunduğumuz durum nedeniyle fiyattaki oynama normal. Ancak bu gelip geçici bir durum. Uzun vadeli baktığımızda yatırımcıları endişelendirecek bir durum söz konusu değil.”

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2020

Altın krizde güvenli liman

30 yılı aşkın süredir kuyumculuk sektöründe hizmet veren Levent Kuyumculuk’un sahibi Levent Yıldırım altının güvenli liman algısının popülerliğini koruduğunu söyledi. Şu an yaşanan süreç nedeniyle fiyatlarda oynama olmasının normal olduğunu belirten Levent şunları söyledi; “Şu an yaşadığımız durum nedeniyle altın spekülatif bir piyasaya dönüştü.  Bu mesleği 30 yıldır yapıyorum bugünkü kadar olmasa da böyle durumlarla birçok kez karşılaştım. Gelip geçici olaylar bunlar. Uzun vadeli baktığımızda altın alıcıları kesinlikle yaptıkları yatırımdan korkmamalı. Geçmiş yılları göz önüne altığımızda altına yatırım yapanların 1-2 aylık etkilenmelerin dışında uzun vadede herhangi bir zararları olmamıştır.”

Altın likitide bir özellik gösteriyor

Altının likidite özelliğine vurgu yapan Yıldırım, “ Altının likitide gibi bir özelliği var. Anında ve değeri düşmeden paraya çevrilebilir. Emlak ya da benzeri yatırımlarınız olabilir. Ancak bunları anında ve değerinde paraya çevirmek maalesef mümkün olmuyor. Ama altın bu özelliği ile diğerlerinden ayrılıyor. Mesela Merkez Bankası altını kâr etmek için değil bu özelliğinden dolayı tutuyor kasasında. Tabiki ufak tefek oynamalar olabilir ama yinede her zaman popülaritesini koruyacaktır.”

Dünyada ilk üçteyiz

Kuyumculuk sektöründe Türkiye’nin dünyada ilk 3’e girdiğini belirten Yıldırım, imalat anlamında ise ilk sırada olduğunu söyledi. Yıldırım, “ ABD, Dubai ve Avrupa piyasasına ciddi derecede ihracat yapıyoruz. Dizayn konusunda İtalyanlar bizden biraz daha ileride teknolojiyi çok verimli kullandıklarından daha az ihracatla daha çok para kazanıyorlar. Teknolojileri sayesinde  KDV’si yüksek ürünler üretip bütün dünyaya pazarlıyorlar. Ancak Türkiye yakaladığı ivmeyi devam ettirirse açık ara lider olabilir. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar