İslam Memiş, 2022 Altın Fiyatı Tahmini Açıkladı

Uzmanların altın yorumları, fiyat tahminleri, analizleri yakından takip edilirken İslam Memiş altın yorum son dakika değerlendirmesi ile gündeme geldi.

info@karadenizekonomi.com / 23.11.2021

İslam Memiş, 2022 Altın Fiyatı Tahmini Açıkladı

Dünyada ve Türkiye'de alevlenen enflasyon yangını altın fiyatları üzerinde olumlu etki yaratmış, enflasyonist baskı altında altın fiyatları rekordan rekora koşmuştu. Özellikle de Merkez Bankası tarafından geride bıraktığımız Perşembe günü yapılan 100 baz puanlık faiz indirimi hamlesi sonrasında altın fiyatlarında sert bir yükseliş yaşanmış gram altının fiyatı 665 TL seviyesini görerek 670 TL sınırına dayanmıştı.

Yaşanan bu yükselişin etkisi ile elinde altını bulunanlar ve ters pozisyonda uzun süre beklemek zorunda kalan kişilerin kar satışları başlarken Para piyasaları ve değerli madenler uzmanı İslam Memiş yeni altın fiyatı tahminleri ve altın yorumları ile gündeme bomba gibi düştü. Son dönemin en fazla yanıt aranılan soruları arasında gösterilen "altın fiyatları ne olur, düşer mi, düşecek mi, yükselir mi, gram altın alınır mı, elinde altın olanlar ne yapmalı, bozdurmalı mı, satmalı mı?" sorularına yanıt verdi.

“Panik alımları için uygun zaman değil”

Altın fiyatlarında şu anda aşağı yönlü düzeltme hareketi beklentisi olduğunu belirterek 630 - 615 - 600 lira seviyelerinin öne çıktığını belirterek "Gram altın alınır mı diye bana çok sayıda soru geliyor. Son dönemde gerçekleşen tarihi zirve seviyeleri ile beraber panik alımı yapmak için bu zamanlar çok uygun değil. Ben sabırlı bir şekilde bekleyen yatırımcıların ilerleyen tarihlerde belirttiğim seviyelerden alma imkanı bulabileceğini tahmin ediyorum" diyerek alım için aceleci davranılmaması gerektiğini vurguladı.

Elinde altını olan kişilerin düşüş halinde panik olmaması gerektiğini belirten İslam Memiş 2022 altın fiyatları için yükseliş trendinin devam etmesini beklediğini belirterek "Yüzde 40 civarında altın yatırımı yapanlara getiri sağlamasını bekliyorum" diyerek satış için aceleci davranılmaması gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarında şu anda yoğun bir köpük oluşumu yaşandığını belirten İslam Memiş altın yorumu ile 2022 altın fiyatı tahmini rakamını "Şu anda gram altın fiyatları için teknik olarak bir düzeltme hareketi yaşanmasına ihtiyaç duyuluyor. Fakat 2022 senesinde biraz daha orta ve uzun vadeli olarak duruma yaklaşırsak gram altın fiyatları için 750 lira söz konusu olabilir" diyerek 750 TL olarak duyurdu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar