İslam Memiş’ten kritik uyarı: Ekonomik kriz ve hiper enflasyondan kaçış yok!

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan dalgalanmalar sonrası konuşan İslam Memiş, Merkez Bankasının insanlara enflasyonun geçici olduğu hakkında yanlış bilgi verdiklerini buna inandırmak içinde altın gümüş gibi emtiaları baskı altında tuttuklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 22.11.2021

İslam Memiş’ten kritik uyarı: Ekonomik kriz ve hiper enflasyondan kaçış yok!

Toplumsal ayaklanmayı baskılamak için bu süreci başlattıklarını ifade eden Memiş,’’Burada çok büyük bir tuzak var! Türkiye’yi bir ateş çemberine almak istiyorlar. Türk siyaseti hedef alınmıştır. Yapmamız gereken tek şey farkına varmak. Ekonomik kriz ve hiper enflasyona doğru gidiyoruz, rehavete kapılmadan bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor’’ dedi.

İşte Karadeniz Ekonomi’ye konuşan İslam Memiş’in o açıklamaları; Covid-19 sürecinde dünyada yeni bir trend başladı. Yeni dünya düzeninde ekonomilerde bu düzenden nasibini aldı.Covid-19 ve enflasyon ile insanların fakirleştiği, sosyal dokunun kitlesel göçlerle  dünya ekonomilerinin ciddi anlamda bozulduğu bir sürece girdik. Bundan sonra yapılacak tek mantıklı şey insanların gelenekçi düşüncelerini bir kenara bırakıp yeni dünya düzenine ayak uydurması. İnsanlar varlıklarına sahip çıkmalılar bu varlıklarına sahip çıkarken de dünya sisteminin kurmuş olduğu kumar piyasasından tamamen uzak durmaları gerekiyor.

Burada çok büyük bir tuzak var!

Son 5 aydır bütün Merkez Bankaları insanlara enflasyonun geçici olduğu hakkında yanlış bilgiler veriyorlar. Buna inandırmak içinde altın ve gümüş gibi emtiaları baskı altında bırakıyorlar haliyle değer artışları oluşuyor. Amerikan borsalarının açılış yaptıkları andan itibaren tek bir işi vardı altın ve gümüş satmak. Böyle değerli madenlerinin fiyat artışlarının önüne geçerseniz insanlara geçici bir enflasyona inandırabilirsiniz. Bu durumun böyle olmadığını, hiper enflasyona doğru giden bir kısım olduğunu zaman zaman anlatmaya çalıştım. Doğal felaket, kuraklık, enerji krizinin patlak verdiği dönemlerde hiper enflasyona gitmemek olağan bir durum değildi. Burada çok büyük bir tuzak var! Toplumsal ayaklanmayı baskılamak için bu süreci başlatıp, bu söylemleri kullandılar. İnsanlar gıda enflasyonun karşısında fakirleşirken, hiper enflasyonla beraber bu durum daha da derinleşecekti. Varlıkları insanların elinden alıp bir düzene koyan bir sistem var hal böyle olunca kripto para piyasası insanlar için bulunmaz bir nimet oldu.

Asel Gürsoy Karadeniz Ekonomi

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar