Fatsa'ya 10 Milyonluk Mezbaha

BAŞKAN YILMAZ: “BU MEZBAHA İSTİHDAM SAĞLAYACAK BİR YATIRIM”

info@karadenizekonomi.com / 6.05.2016

Fatsa'ya 10 Milyonluk Mezbaha

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa İlçesi'ne 10 milyon TL değerinde büyük bir mezbahane yapılacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa İlçesi'nde yapımı planlanan mezbahanenin yapısal ve teknik özellikleri ile Ordu’da bir ilk olacağını vurguladı. 200 adet büyük baş, 500 adet küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak olan mezbahanenin 10 milyon TL'ye mal olacağını da belirten 

Başkan Enver Yılmaz, "Ordu’nun coğrafi yapısı dikkate alındığında standartlara uygun bir mezbaha yapmamız lazım. O yüzden planlanan ve projelendirilen bu mezbahayı 2017 yılına kadar başlayıp bitirmemiz lazım. Bu konuda Bakanlık bizi sürekli uyarıyor. Tesis 200 adet büyük baş, 500 adet küçükbaş hayvan günlük kesim kapasitesine sahip olacak ve aynı zamanda yanında geniş bir hayvan pazarı da olacak. İstihdam sağlayacak bir yatırım olan mezbaha, güneş enerjisiyle çalışacak ve yeşil bina kapsamında kendi elektriğini kendi üretecek. Temmuz'da inşallah mezbahanın ihalesine çıkıyoruz" dedi.

Başkan Enver Yılmaz, mezbahanenin 1 yılda tamamlanarak hizmete açılmasının da planlandığını sözlerine ekledi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da yeni mezbaha projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Farklı bölgelerde büyük yatırımlar hayata geçerken, Fatsa’ya bula bula mezbaha mı buldunuz, diye serzenişte bulundular. Biz büyük bir hayvan kesimhanesinden bahsediyoruz. Bu tesis ticari kalem anlamında çok önemli bir yatırım olacak. Bizim eski hayvan pazarına Tokat ve Sivas’tan hayvan getirirlerdi. Gece 02.00-03.00 gibi başlayan satış gündüz saatlerine kadar devam ederdi. Orta Karadeniz’i kucaklayan bir hayvan pazarımız vardı, öldü gitti. Yeni yapılacak mezbaha ve yanındaki hayvan pazarı, eski hayvan pazarını tekrar canlandıracak ve hayvancılık sektörüne de çok büyük bir teşvik olacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar