İmar mevzuatına aykırı yapılar yıkılacak

‘’Biz burada Ordu halkının çıkarlarını birinci plana alıyoruz ve hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Burada temel olan Ordu’nun halkının çıkarları ve anayasal haklardır’’

info@karadenizekonomi.com / 19.07.2019

İmar mevzuatına aykırı yapılar yıkılacak

Ordu ili gündemini meşgul eden, toplumda rahatsızlığa sebep olan; şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmayan yapılaşmaların imara esas işlemleri meclis toplantısında kabul edilen Nazım İmar Planı’nı oy birliğiyle iptal edildi.

‘’İmara esas işlemleri durdurulacak’’

İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu tarafından ortak hazırlanan raporda, 2016 yılında Nazım İmar Planı’nın kabul edilmesiyle imar ve inşaat izni verilen ve toplumda rahatsızlığa sebep olan Belde Evler, Migros Arazisi, Durugöl Yeni Ordu Stadı yanındaki arazi, Kent Park, Zirve Kent yanındaki okul alanı, Kültür Sarayı’nın yanında yapılması planlanan otel, Karapınar Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’nde ticaret alanlarının tümü imara esas işlemlerinin durdurulması gerektiği belirtildi.  Raporda, bahse konu alanlarda gerçekleşen yapılaşmaların plan bütünlüğünde bozulma meydana getirdiği, ileriye dönük telafisi mümkün olmayan zararlara sebep olacağı, özellikle sahil kesiminde yüksek emsal oran ve yüksekliğinin serbest bırakılması kararlarının şehrin silüetini bozucu nitelikte olduğu dolayısıyla bu yapılaşmaların kamu yararına ve planlama ilkelerine aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekildi. Raporda ayrıca, 2016 yılında kabul edilen Nazım İmar Planı’nın meşru ve kabul edilebilir gerekçelerinin bulunmadığı; ayrıca şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine, kamu yararına ve imar mevzuatına aykırı olduğu kanaatine varıldığı vurgulandı.

‘’Milli menfaatlerimiz esastır’’

Ordu halkının çıkarlarını birinci sıraya aldıklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Hak, hukuk, halkın vicdanı ve Ordu halkının çıkarları esastır. Biz burada Ordu halkının çıkarlarını birinci plana alıyoruz ve hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Burada temel olan Ordu’nun halkının çıkarları ve anayasal haklardır. Tabi ki bir harekete başlanınca bunun eksisi artısı her şeyi hesap ediliyor demektir. Bunların hepsini göze alarak cesaret ile bu işe giriyoruz. Ne olursa olsun bende yanlış yapıyorsam kendi yanlışımı getiririm ortaya. Milli menfaatlerimiz esastır. Anayasal hak ve hukuklar esastır. Bu çalışmaları bilerek ve bilinçli bir şekilde başlatıyoruz. Aslında ben bunu ilk gün gündeme getirebilirdim. Altına tek imzayı atarak getirebilirdim. Ama usulüne uygun hareket ettiğimiz içinde burada bir bütün halinde bu kararı almamız ve sizin de bunu memnuniyet ile karşılamanız bizim için anlamlıdır’’ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar